Cuscús amb fruita seca i verduretes
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 342 17%
- Azúcares
- 1,9g 2%
- Grasas
- 10g 15%
- Grasas saturadas
- 1,2g 6%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Posem a bullir 300 mil·lilitres d'aigua amb un pessic de sal i 1 cullerada d'oli. Quan arrenqui el bull, immediatament cobrim el cuscús amb l'aigua, ho remenem amb una cullera de fusta i ho tapem amb una tapadora durant cinc minuts, fins que hagi absorbit tota l'aigua. Deixem que s'espongi i ho reservem.
En una paella amb un raig d'oli i sal sofregim la verdura tallada a la brunesa (a daus ben petits) i ho reservem. Torrem la fruita seca i hi afegim el cuscús a la paella juntament amb la fruita seca i la verdura saltada. Hi afegim una mica més d'oli i les panses i ho remenem durant uns minuts.
Ho servim calent.
Aquesta recepta original presenta una manera diferent de consumir fruita seca i d'incorporar el cuscús a la nostra alimentació. El cuscús és una bona font d'hidrats de carboni complexos, d'absorció lenta, mentre que la fruita seca aporta una gran quantitat de proteïnes vegetals i de greixos cardiosaludables. D'altra banda, la fruita seca és font de diverses vitamines i minerals molt beneficiosos per a la salut, a més de quantitats importants de fibra. En definitiva, el contrast de textures i sabors dels ingredients que el componen donen a aquest plat un toc molt especial, a més de molt saludable. Per completar el menú, una amanida com a acompanyament i un lacti senzill (iogurt natural, quallada, formatge fresc...) o fruita fresca de temporada són la millor opció.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de cuscús
- 20 g d'ametlles
- 20 g d'avellanes
- 20 g de cacauets
- 20 g de festucs sense closca
- 40 g de carbassó
- 45 g de pebrot vermell
- 25 g de pebrot verd
- 25 ml d'oli d'oliva
- Un pessic de sal
sReceta online en:
