Cuscús con froitos secos e verduriñas
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minutos a 1 hora

- kcal
- 342 17%
- Azúcares
- 1,9g 2%
- Grasas
- 10g 15g%
- Grasas saturadas
- 1,2g 6%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Poñemos a ferver 300 mililitros de auga cun pouco de sal e 1 cullerada de aceite. Unha vez rompa a ferver inmediatamente cubrimos o cuscús coa auga, removemos cunha culler de pau, tapamos o cuscús cunha tapa durante cinco minutos ata absorber toda a auga, deixamos que se esponxen e reservamos.
Nunha tixola cun pouco de aceite e sal sofritimos a verdura cortada en brounoisse (en cadradiños moi pequenos) e reservamos. Torramos os froitos secos e engadimos o cuscús á tixola xunto cos froitos secos e as verduras salteadas. Revolvemos cun pouco máis de aceite e coas uvas pasas durante uns minutos.
Servimos quente.
Esta orixinal receita, presenta unha forma diferente de consumir froitos secos e de incorporar cuscús á nosa alimentación. O cuscús é unha boa fonte de hidratos de carbono complexos, de absorción lenta, mentres que os froitos secos achegan gran cantidade de proteínas vexetais e graxas cardiosaudables. Por outra parte, os froitos secos son fonte de diversas vitaminas e minerais moi beneficiosas para a saúde, ademais de cantidades importantes de fibra. En definitiva, o contraste de texturas e sabores dos ingredientes que o compoñen danlle a este prato un toque moi especial, ademais de moi saudable. Para completar o menú, unha ensalada de acompañamento e un lácteo sinxelo (iogur natural, callada, queixo fresco...) ou froita fresca de tempada é a mellor opción.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de cuscús
- 20 g de améndoas
- 20 g de abelás
- 20 g de cacahuetes
- 20 g de pistachos pelados
- 40 g de cabaciña
- 45 g de pemento vermello
- 25 g de pemento verde
- 25 ml de aceite de oliva
- Un pouco de sal
sReceta online en:
