Datilaren eta mentaren ura
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 64 3%
- Azúcares
- 15g 17%
Modo de preparación
Ura irakiten jartzen dugu, menta adar batekin eta hezurrik gabeko datilekin.
Irakin duenean, sutatik atera eta pausatzen utzi.
Osorik iragazi dezakegu, edo menta kendu eta datilak urarekin irabiatu. Hozkailuan sartuko dugu kristalezko pitxer batean.
Ondo hozten denean, atera dezagun zerbitzatzeko.
Zerbitzatzerakoan menta txikitu berria jar diezaiokegu, gorde dugun menta adarretik.
Errezeta freskagarri honek erakusten digu badela modu osasungarri bat edari azukredunen ordez hartzeko, eta gainera ura behar adina edatea ziurtatzen duela. Datilek zapore atsegin gozo bat ematen diote, eta mentak freskotasuna, horregatik edaria oso da gustagarria, nagusientzat bezala haurrentzat. Edari honek daukan azukrea berez datilek daukatena da, eta horregatik ez dio eragiten gorputzari azukre gehigarrien kalterik. Hori bai, gomendagarria da datil irabiatuak sartuta hartzea, elikagai horren nutriente guztiak gureganatzeko.
Ingredientes (4 personas)
- 1 litro de agua
- Menta fresca
- 100 g de dátiles sin hueso
- 1 limón
sReceta online en:
