Empanadillas de atún ao forno
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 275 14%
- Azúcares
- 2,3g 3%
- Grasas
- 10g 14%
- Grasas saturadas
- 5g 22%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Esmiuzamos o atún, escorrendo da conserva, ligamos cun pouco de salsa de tomate e un ovo cocido cortado moi fino. A mestura debe ser de pastosa e non cremosa: se é demasiado lixeira, escapará das empanadillas.
Enchemos con esta mestura as obleas, dobramos pola metade e selamos as xuntas esmagallando os bordos cun garfo, dando o aspecto tan característico das empanadillas. Untamos lixeiramente de aceite de oliva virxe e enfornámolas a 200 ºC durante 10 minutos, ata que se doure a superficie. Servimos nun prato ou bandexa acompañadas dunha ensalada.
Trátase dunha receita que adoita ser do agrado dos máis cativos, na que poden participar da preparación introducíndolles así no hábito de cociñar. Neste caso, co recheo a base de salsas de tomate, atún e ovo, e o acompañamento de ensalada, o prato achega unha boa combinación de nutrientes: hidratos de carbono das obleas; graxas saudables do atún ou bonito; fibra, vitaminas e minerais da salsa de tomate e a ensalada; e algo de proteína de calidade do ovo. Ao facelas no forno, redúcese a achega graxa e polo tanto o de calorías.
Ingredientes (4 personas)
- 140 g de obleas de empanadillas (8 obleas)
- 200 g de atún ou bonito en conserva ao natural
- 1 ovo
- 80 g de salsa de tomate
- 10 ml de aceite de oliva virxe
sReceta online en:
