Empanadillas de atún ao forno

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Empanadillas de atún ao forno

Descargar

kcal
275 14%
Azúcares
2,3g 3%
Grasas
10g 14%
Grasas saturadas
5g 22%
Sal
0,5g 8%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Esmiuzamos o atún, escorrendo da conserva, ligamos cun pouco de salsa de tomate e un ovo cocido cortado moi fino. A mestura debe ser de pastosa e non cremosa: se é demasiado lixeira, escapará das empanadillas. Enchemos con esta mestura as obleas, dobramos pola metade e selamos as xuntas esmagallando os bordos cun garfo, dando o aspecto tan característico das empanadillas. Untamos lixeiramente de aceite de oliva virxe e enfornámolas a 200 ºC durante 10 minutos, ata que se doure a superficie. Servimos nun prato ou bandexa acompañadas dunha ensalada.
Trátase dunha receita que adoita ser do agrado dos máis cativos, na que poden participar da preparación introducíndolles así no hábito de cociñar. Neste caso, co recheo a base de salsas de tomate, atún e ovo, e o acompañamento de ensalada, o prato achega unha boa combinación de nutrientes: hidratos de carbono das obleas; graxas saudables do atún ou bonito; fibra, vitaminas e minerais da salsa de tomate e a ensalada; e algo de proteína de calidade do ovo. Ao facelas no forno, redúcese a achega graxa e polo tanto o de calorías.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 140 g de obleas de empanadillas (8 obleas)
  2. 200 g de atún ou bonito en conserva ao natural
  3. 1 ovo
  4. 80 g de salsa de tomate
  5. 10 ml de aceite de oliva virxe

sReceta online en: