Ensalada de garavanzos fritos con porros cocidos
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 162 8%
- Azúcares
- 3,4g 4%
- Grasas
- 2,4g 4%
- Grasas saturadas
- 0,1g 1%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Lavamos e escorremos os garavanzos da conserva e os douramos nunha tixola cunha cullerada de aceite de oliva virxe. Unha vez dourados, agregamos un pouco de salsa de soia e reservamos o conxunto na tixola, fóra do lume.
Para preparar a vinagreta, cortamos en 'brounoisse' (cadradiños pequenos) os pementos. Mesturámolos co aceite de oliva, o vinagre e un pouco de sal.
Dispoñemos a base dun prato cos garavanzos e, por enriba, os porros escorridos da conserva. Aliñamos o conxunto coa vinagreta.
Orixinal e colorida maneira, grazas á vinagreta, de comer os garavanzos e os porros, en ensalada. Recomendamos aproveitar a tempada natural da hortaliza, propia dos meses de outono, inverno e primavera; e respecto aos legumes, incluílos entre 3 e 5 veces por semana. Pódese servir o prato quente sen facer máis cambios na receita que quentar o prato, previamente a botar o aliño, se é así como máis apetece comer os legumes nos días fríos. Respecto ao seu valor nutricional, trátase dun prato que achega unha boa dose de carbohidratos abundantes nos garavanzos, ademais de variedade de elementos reguladores: minerais e vitaminas, que se ven reforzados polo acompañamento de vexetais que están presentes tanto cociñados (porros) como en cru (pementos).
Ingredientes (4 personas)
- 400 g de garavanzos en conserva
- 300 g de porro en conserva
- 50 g de pemento verde
- 50 g de pemento vermello
- 5 ml de salsa de soia
- 20 ml de aceite de oliva
- 10 ml de vinagre de sidra
- Un pouco de sal
sReceta online en:
