Ensalada de kiwi, soia, lagostinos e queixo de cabra

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad para principiantes
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Ensalada de kiwi, soia, lagostinos e queixo de cabra

Descargar

kcal
377 19%
Azúcares
9g 10%
Grasas
30g 43%
Grasas saturadas
5g 24%
Sal
0,4g 7%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Cortamos a leituga en xuliana, os tomates pola metade, o kiwi en finas rodas e o queixo en pequenos tacos. Colocamos todos ingredientes nunha ensaladeira xunto cos brotes de soia. Rematamos a ensalada acompañándoa dunhas colas de lagostinos cocidos e pelados. Aliñamos o conxunto cunha vinagreta elaborada con aceite de oliva virxe extra, zume de limón, un pouco de zume de laranxa, sal, e unhas ramiñas de ceboliño cortadas. Aliñamos xusto antes de consumir.
Ensalada que sorprende pola orixinalidade dos seus ingredientes. Neste caso o contraste de sabores do kiwi cos lagostinos e o queixo fai desta ensalada un prato delicioso. Nutricionalmente, comparte co resto de ensaladas vexetais a súa riqueza en fibra, vitaminas e minerais, complementada coas proteínas dos lagostinos e o queixo, e as graxas cardiosaudables do aceite de oliva virxe. Aínda que poida parecer unha receita elevada en graxas, hai que ter en conta que a maioría destas proveñen do aceite de oliva virxe extra, polo que non resulta un problema, se non ao contrario. En canto ás calorías, acontece como coa graxa, a súa procedencia é saudable, e ademais, ao resultar un prato bastante completo, con tan só engadir unha parte de cereal integral (pasta, arroz, cuscús, quinoa...) ou pataca, por exemplo, xa temos un menú completo a falta de engadir a sobremesa.    

Ingredientes (4 personas)

  1. 200 g de leituga
  2. 100 g de brotes de soia
  3. 100 g de tomate cherry (7-10 tomates)
  4. 2 kiwis
  5. 100 g de lagostinos
  6. 80 g de queixo de cabra
  7. 100 ml de aceite de oliva virxe extra
  8. 40 ml de zume de laranxa
  9. 30 ml de zume de limón
  10. Ceboliño
  11. Un pouco de sal

sReceta online en: