Ensalada de sandía e queixo feta
- Primeiro prato
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 189 9%
- Azúcares
- 4,2g 5%
- Grasas
- 17g 24%
- Grasas saturadas
- 5g 27%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Lavamos as follas de eiruga e colocámolas como base da ensalada. Sobre elas poñemos a sandía pelada e cortada en boliñas, uns taquiños de queixo feta, unhas tiras de ceboliña fresca e uns tomatiños cherry cortados pola metade.
No momento de servir aliñamos cunha vinagreta elaborada cunhas olivas negras sen óso cortadas pola metade, dúas culleradas de aceite de oliva e unha cullerada pequena de vinagre de mazá. Removemos, poñemos a vinagreta a punto de sal e lle damos un toque picante coa caiena.
Aliñamos con ela a ensalada de sandía, queixo feta e tomatiños cherry xusto no momento de servir á mesa. Podemos agregar algún froito seco torrado para darlle un toque crocante, como abelás, améndoas ou noces.
A sandía é unha froita especialmente rica en auga, sendo unha boa axuda hidratante na época de máis calor. Nesta receita prepárase en ensalada con eiruga, un vexetal fonte de vitaminas A, C e ácido fólico, e minerais como o calcio e potasio. Finalmente o queixo feta, achega proteínas de alta calidade, calcio e vitaminas A e D. Todos estes ingredientes, regados co aliño a base de aceite de oliva virxe extra, converten este prato nunha receita do máis saudable e fresca para o verán.
Ingredientes (4 personas)
- 100 g de rúcula
- 400 g de sandían
- 100 g de queixo fetan
- 50 g de tomatiños cherryn
- 50 g de ceboliña vermella frescan
- 30 g de olivas negras sen óson
- 40 ml de aceite de oliva virxe extran
- 10 ml de vinagre de Jerezn
- Unha pouca caiena e sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
