Ensalada de sandía e queixo feta

  • Primeiro prato
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad para principiantes
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Ensalada de sandía e queixo feta

Descargar

kcal
189 9%
Azúcares
4,2g 5%
Grasas
17g 24%
Grasas saturadas
5g 27%
Sal
1g 11%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Lavamos as follas de eiruga e colocámolas como base da ensalada. Sobre elas poñemos a sandía pelada e cortada en boliñas, uns taquiños de queixo feta, unhas tiras de ceboliña fresca e uns tomatiños cherry cortados pola metade. No momento de servir aliñamos cunha vinagreta elaborada cunhas olivas negras sen óso cortadas pola metade, dúas culleradas de aceite de oliva e unha cullerada pequena de vinagre de mazá. Removemos, poñemos a vinagreta a punto de sal e lle damos un toque picante coa caiena. Aliñamos con ela a ensalada de sandía, queixo feta e tomatiños cherry xusto no momento de servir á mesa. Podemos agregar algún froito seco torrado para darlle un toque crocante, como abelás, améndoas ou noces.
A sandía é unha froita especialmente rica en auga, sendo unha boa axuda hidratante na época de máis calor. Nesta receita prepárase en ensalada con eiruga, un vexetal fonte de vitaminas A, C e ácido fólico, e minerais como o calcio e potasio. Finalmente o queixo feta, achega proteínas de alta calidade, calcio e vitaminas A e D. Todos estes ingredientes, regados co aliño a base de aceite de oliva virxe extra, converten este prato nunha receita do máis saudable e fresca para o verán.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 100 g de rúcula
  2. 400 g de sandían
  3. 100 g de queixo fetan
  4. 50 g de tomatiños cherryn
  5. 50 g de ceboliña vermella frescan
  6. 30 g de olivas negras sen óson
  7. 40 ml de aceite de oliva virxe extran
  8. 10 ml de vinagre de Jerezn
  9. Unha pouca caiena e sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/