Ensalada sinxela con carochos torrados
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 252 13%
- Azúcares
- 3,2g 4%
- Grasas
- 17g 24%
- Grasas saturadas
- 3g 14%
- Sal
- 0,2g 3%
Modo de preparación
Lavamos a leituga e o tomate e cortamos todos os ingredientes (leituga, tomate, ceboliña e paus de surimi) en cadriños pequenos. Torramos as rebandas de pan de molde no torrador e cortámolas en cadriños. Montamos na ensalada de forma alterna os diversos ingredientes e aliñámola con aceite de oliva, vinagre e sal. Servímola no momento, unha vez aliñada.
Esta deliciosa ensalada, sinxela e rápida de preparar, resulta un prato lixeiro e nutritivo por mor dos seus ingredientes principais: leituga, tomate e cebola. Todos estes alimentos teñen un baixo valor calórico e asemade son ricos en vitaminas, minerais, fibra e substancias con acción antioxidante, moi beneficiosas para a saúde. O prato conserva ademais todos os nutrientes ao non seren sometidas a cocción as hortalizas. Os paus de surimi fanlle unha pequena achega de proteínas; o pan molde arrequece o prato con hidratos de carbono complexos e aliñar a ensalada con aceite de oliva proporciónalle vitamina E -acción antioxidante-, graxas saudables e tamén calorías, polo que convén non esaxerar co aliño. É un prato acaído para todas as idades e incluso para quen levan a cabo dietas de adelgazamento, se modera a cantidade de aceite.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g de leituga
- 1 tomate
- 1 ceboliña
- 125 g de pan de molde (catro rebandas)
- 50 g de paus de surimi
- 60 ml de aceite de oliva
- 20 ml de vinagre
sReceta online en:
