Ensalada de uvas e queixo azul

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad para principiantes
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Ensalada de uvas e queixo azul

Descargar

kcal
218 11%
Azúcares
3,8g 4%
Grasas
20g 28%
Grasas saturadas
5g 26%
Sal
0,6g 9%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Lavamos moi ben as leitugas e as endivias esfolladas, secamos para que non teñan tanto amargor. Cortamos as leitugas, colocamos decorando as endivias e aliñamos cunha vinagreta elaborada con aceite de oliva virxe extra, e vinagre de framboesa cun toque de sal. Sobre a ensalada aliñada dispoñemos uns anacos de noces peladas e uvas sen pebidas, lavadas e cortadas pola metade. Sobre as endivias colocamos uns dados de queixo azul. Servimos ao momento para que o aliño non estrague as verduras.
A leituga e as endivias son verdura, grupo de alimentos fundamental por estar cargados de nutrientes beneficiosos e necesarios. A ensalada prepárase con uvas, unha deliciosa froita que suma fibra, vitaminas, minerais e outras substancias con efectos beneficiosos no organismo. É unha receita de contraste de sabores, xa que a dozura das uvas choca co do queixo azul. Esta pequena achega de queixo enriquece o prato con algo de graxa, proteínas de alta calidade e calcio. Dáse un toque final coa presenza de noces, o que suma proteínas, graxas cardiosaudables, ferro, calcio, fibra, etc. É unha receita fonte dunha variada cantidade de nutrientes. Unha proposta moi saudable para incluír uvas na nosa alimentación e aproveitalas na súa tempada.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 200 g de leitugas variadas
  2. 100 g de endivias
  3. 160 g de uvas brancas e vermellas
  4. 80 g de noces peladas
  5. 80 g de queixo azul
  6. 30 ml de aceite de oliva virxe extra
  7. 10 ml de vinagre de framboesa
  8. Un pouco de sal

sReceta online en: