Ensalada de uvas e queixo azul
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 218 11%
- Azúcares
- 3,8g 4%
- Grasas
- 20g 28%
- Grasas saturadas
- 5g 26%
- Sal
- 0,6g 9%
Modo de preparación
Lavamos moi ben as leitugas e as endivias esfolladas, secamos para que non teñan tanto amargor. Cortamos as leitugas, colocamos decorando as endivias e aliñamos cunha vinagreta elaborada con aceite de oliva virxe extra, e vinagre de framboesa cun toque de sal.
Sobre a ensalada aliñada dispoñemos uns anacos de noces peladas e uvas sen pebidas, lavadas e cortadas pola metade. Sobre as endivias colocamos uns dados de queixo azul. Servimos ao momento para que o aliño non estrague as verduras.
A leituga e as endivias son verdura, grupo de alimentos fundamental por estar cargados de nutrientes beneficiosos e necesarios. A ensalada prepárase con uvas, unha deliciosa froita que suma fibra, vitaminas, minerais e outras substancias con efectos beneficiosos no organismo. É unha receita de contraste de sabores, xa que a dozura das uvas choca co do queixo azul. Esta pequena achega de queixo enriquece o prato con algo de graxa, proteínas de alta calidade e calcio. Dáse un toque final coa presenza de noces, o que suma proteínas, graxas cardiosaudables, ferro, calcio, fibra, etc. É unha receita fonte dunha variada cantidade de nutrientes. Unha proposta moi saudable para incluír uvas na nosa alimentación e aproveitalas na súa tempada.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g de leitugas variadas
- 100 g de endivias
- 160 g de uvas brancas e vermellas
- 80 g de noces peladas
- 80 g de queixo azul
- 30 ml de aceite de oliva virxe extra
- 10 ml de vinagre de framboesa
- Un pouco de sal
sReceta online en:
