Entrante de melón con xamón ibérico

  • EntranteGA
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad para principiantes
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Entrante de melón con xamón ibérico

Descargar

kcal
162 8%
Azúcares
8,2g 9%
Grasas
12g 17%
Grasas saturadas
2g 11%
Sal
1g 16%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Cortamos o melón en bastóns regulares ou co tubiño para sacar os corazóns das mazás. Envolvemos cada anaco de melón cun lisco de xamón e inserimos os dous ingredientes nun espeto con medio tomatiño cherry. Introducímolos, tapados, na neveira. Servirase como mínimo despois de 30 minutos, xa que é un prato para consumir frío. Podemos acompañar os espetos cunha ensalada de follas de leitugas variadas.
Este entrante ou primeiro, resulta refrescante e saboroso pola acertada mestura dos seus ingredientes. Trátase dunha deliciosa receita, sinxela e rápida de preparar, un prato moi nutritivo e rico en vitaminas e minerais. O melón contén gran cantidade de auga polo que o seu valor calórico é baixo. É unha fonte de ácido fólico, vitamina C, potasio e hidratos de carbono. O melón xunto co xamón ibérico crean unha combinación perfecta de sabor doce e salgado. O xamón ibérico é un produto rico en proteínas de alto valor biolóxico e en graxas de boa calidade, xa que maioritariamente contén graxas monoinsaturadas, aínda que tamén é rico en sal e debe ser consumido con certa moderación. Este delicioso prato é axeitado para todas as idades polo seu valor nutritivo e é unha forma alternativa de fomentar o consumo de froita para as persoas que no a acostuman tomar.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 800 g de melónn
  2. 200 g de xamón ibéricon
  3. 80 g de tomate cherry (8 tomates)

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/