Granissat de iogurt i raïm amb caramel de cava i farigola
- Postres
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Més de 2 hores

- kcal
- 216 11%
- Azúcares
- 23g 26%
- Grasas
- 11g 15%
- Grasas saturadas
- 5g 24%
- Sal
- 0,1g 1%
Modo de preparación
Escalfem la llet amb la meitat del sucre. Una vegada que ha bullit, la deixem refredar. En un recipient a banda, batem el iogurt amb la nata líquida i els rovells d'ou. A poc a poc, hi afegim la llet temperada amb sucre (ja quasi freda) fins que quedi una barreja homogènia. Passem la barreja a un recipient resistent i ho congelem durant 5 hores. Una vegada semicongelat, amb l'ajuda d'una cullera o d'una forquilla, ho piquem per fer-ne trossos irregulars, com en un granissat. També podem introduir-ho a la batedora perquè agafi la textura gelada del granissat.
Ho servim en unes copetes amb una base que preparem de raïm blanc pelat i sense llavors, cuit a foc suau durant 15 minuts en un cassó amb la resta del sucre, un branquilló de farigola i el cava, fins que es caramel·litzi lleugerament. Per acabar, decorem el conjunt amb uns branquillons de farigola.
Resulten unes postres de Nadal per a adults d'allò més saboroses i vistoses, basades en la fruita de Nadal per excel·lència, el raïm. Conté sobretot lactis (iogurt, llet, nata) i fruita (raïm), cosa que aportarà a la recepta proteïnes dels lactis, sucres presents naturalment en els lactis i el raïm, minerals i vitamines (sobretot calci dels lactis) i una quantitat de greixos no gaire alta que provenen sobretot de la nata (encara que se'n fa servir molt poca quantitat). Bona alternativa a les postres de Nadal habituals
Ingredientes (4 personas)
- 300 g de iogurt natural
- 60 ml de llet sencera
- 60 ml de nata per a muntar
- 40 g de sucre
- 2 rovells d'ou
- 200 g de raïm
- 30 ml de cava
- Un branquilló de farigola
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
