Hamburguesas de arroz e lentellas
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 274 14%
- Azúcares
- 3g 3%
- Grasas
- 4,4g 6%
- Grasas saturadas
- 0,8g 4%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Salteamos as verduras cortadas en cadradiños nunha tixola con aceite de oliva, agregámoslles o arroz e cubrimos con auga para deixar cocer todo durante 20 minutos. Despois botamos as lentellas (coadas da conserva), remexemos, poñemos a punto de sal e dámoslles un toque de salsa de soia e xenxibre relado.
Cando tempere, collemos unhas bólas desta mestura e amasámolas para facer as hamburguesas, pasámolas polo pan relado e dourámolas lixeiramente nunha tixola cunhas pingas de aceite de oliva, volta e volta. Servimos cunha ensalada de tomate e ceboliña aliñada con aceite de oliva virxe e un chisco de sal.
As lentellas presentan unha elevada concentración de nutrientes: son unha gran fonte de proteínas e hidratos de carbono, o que nos proporciona moita enerxía; son ademais ricas en fibra e baixas en graxa; destaca a presenza de vitaminas A, B1, B2, B3, B6, C e E, ademais de potasio, fósforo, calcio, ferro, magnesio e sodio. O arroz, pola súa banda posúe un elevado contido en hidratos de carbono, o que supón unha excelente fonte de enerxía para o organismo. É fonte de ferro, potasio, fósforo, fibra e vitaminas B3, B5 e B9. Prepárase en forma de hamburguesa e súmanse alimentos como os pementos e mais a cebola, que engaden fibra, vitaminas C, A e E, e minerais como calcio, ferro e magnesio. Unha boa opción sen carne, repleta de proteína de calidade.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g de arroz
- 100 g de lentellas xa cocidas
- 15 g de cebola
- 1 dente de allo
- 30 g de pemento verde
- 30 g de pemento vermello
- Unhas follas de pirixel
- 20 ml de aceite de oliva
- 5 ml de salsa de soia
- 2 g de xenxibre seco en po
- 10 g de pan relado
- Un chisco de sal
- 100 g de tomate
- 1 ceboliña vermella
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
