Jogurta platano, udare eta pistatxo zatiekin
- Postrea
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 196g 10%
- Azúcares
- 30g 34%
- Grasas
- 4,9g 7%
- Grasas saturadas
- 1,3g 7%
- Sal
- 0g 1%
Modo de preparación
Banakako katilu batzuetara isuriko dugu jogurt natural osoa eta, haren gainean, fruta freskoak zatituko ditugu. Pistatxoak apur bat birrindu, eta gainetik botako dizkiegu frutadun jogurtei. Giroko tenperaturan edo apur bat hotz zerbitzatuko ditugu.
Mokadu gozo eta gustagarri honek, elikatu ez ezik, goizaren edo arratsaldearen erdialdeko gosea ere baretzen du. Gainera, primerako gosaria edo azkenburukoa da. Platanoak eta udareak dituenez eta fruta horiek berez eztitzen dutenez, modu osasungarrian gainera, ez dago azukrea bota beharrik. Frutak izanik ere, oraindik gozotasun handiagoa izatea nahi baduzu, platano zati batzuekin irabia dezakezu jogurtaren zati bat, fruta gozoenetakoa baita; hala, nahaste osoan hobeki banatuko da gustu hori. Fruta daraman esneki elikagarri honekin, energia onez, proteinaz, frutaren berezko azukreaz (fruktosa), zuntzez, kaltzioz, fosforoz, magnesioz eta folatoz betetzen dugu koilara.
Ingredientes (4 personas)
- 500 g jogurt natural oso (4 jogurt)
- 3 platano
- 2 Blanquilla udare
- 50 g pistatxo zuritu
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
