Laranxas con canela
- Sobremesa
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 90 5%
- Azúcares
- 19g 21%
Modo de preparación
Pelamos todas as laranxas menos unha. Retiramos a pel branca e cortámolas en rodas finas. Recollemos o zume que soltaron as laranxas ao cortalas nun bol e engadimos o zume da laranxa reservada, a canela e o zume de lima ou limón. Dispoñemos as laranxas nunha fonte e regamos coa mestura, despois de mesturala ben. Introducimos no refrixerador media hora antes de servilas.
Unha sinxela receita que serve para fomentar o consumo de froita. Os cítricos atópanse entre os alimentos máis ricos en vitamina C, que é practicamente exclusiva de certas froitas e verduras, sempre e cando se consuman en cru, posto que é unha vitamina que se destrúe facilmente pola acción da calor, por iso recoméndase que unha das 3 racións mínimas diarias de froita sexa un cítrico. As laranxas son, ademais, como o resto de froita, fonte de hidratos de carbono e de fibra. A canela achega un delicioso sabor ás sobremesas e é unha boa alternativa ao azucre para dar sabor. O zume de lima ou limón realza o sabor da froita e evita que se oxide rapidamente.
Ingredientes (4 personas)
- 5 laranxas
- 50 ml de zume de laranxa
- 50 ml de zume de lima ou limón
- Canela moída
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
