Laranxas con canela

  • Sobremesa
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad para principiantes
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Laranxas con canela

Descargar

kcal
90 5%
Azúcares
19g 21%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Pelamos todas as laranxas menos unha. Retiramos a pel branca e cortámolas en rodas finas. Recollemos o zume que soltaron as laranxas ao cortalas nun bol e engadimos o zume da laranxa reservada, a canela e o zume de lima ou limón. Dispoñemos as laranxas nunha fonte e regamos coa mestura, despois de mesturala ben. Introducimos no refrixerador media hora antes de servilas.
Unha sinxela receita que serve para fomentar o consumo de froita. Os cítricos atópanse entre os alimentos máis ricos en vitamina C, que é practicamente exclusiva de certas froitas e verduras, sempre e cando se consuman en cru, posto que é unha vitamina que se destrúe facilmente pola acción da calor, por iso recoméndase que unha das 3 racións mínimas diarias de froita sexa un cítrico. As laranxas son, ademais, como o resto de froita, fonte de hidratos de carbono e de fibra. A canela achega un delicioso sabor ás sobremesas e é unha boa alternativa ao azucre para dar sabor. O zume de lima ou limón realza o sabor da froita e evita que se oxide rapidamente.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 5 laranxas
  2. 50 ml de zume de laranxa
  3. 50 ml de zume de lima ou limón
  4. Canela moída

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/