Lombo adobado recheo de cabaciña con salsa de cenoria

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Lombo adobado recheo de cabaciña con salsa de cenoria

Descargar

kcal
420 21%
Azúcares
6,5g 7%
Grasas
8g 11%
Grasas saturadas
2g 11%
Sal
1g 21%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Os libriños de lombo son talladas de lombo, de dobre tamaño que unha tallada convencional e que se abre pola metade. Tamén se poden facer con 2 liscos de lombo non demasiado grosas. Salteamos a cabaciña cortada en rodas nunha tixola cun pouco de aceite de oliva e un dente de allo picado moi fino, cun pouco de sal, e deixamos ao dente, é dicir, un pouco cru a cabaciña. Unha vez cociñadas as rodas de cabaciña reservamos fóra da tixola. Introducimos a cabaciña dentro de cada libriño de lombo. Empanamos cada libriño pasando primeiro por fariña, logo por ovo batido e a continuación por pan relado. Prensamos ben coas mans para que queden empanados dunha forma compacta. Fritímolos en abundante aceite quente, escorremos ben antes de sacalos, e poñémolos sobre un papel absorbente que retiraremos antes de servir. Salteamos a cebola cortada en xuliana (tiras finas), os dentes de allo fileteados e a cenoria en rodas. Unha vez branda a verdura, engadimos unha cullerada de fariña e removemos ata formar unha crema. A esta crema engadímoslle o caldo de carne ou a auga con extracto de caldo de carne e deixamos cociñar durante 10 minutos. Trituramos esta salsa ata formar unha salsa fina. Poñemos a punto de sal se fixese falta. Servimos no prato un pouco de salsa de cenoria e sobre ela colocamos os libriños de lombo de cabaciña.
Esta receita dános a oportunidade de incluír hortalizas na elaboración, como son a cabaciña e a cenoria. Neste caso serven de recheo e salsa ao lombo, cando o máis común é enchelos de xamón e queixo. Aínda que os ingredientes principais desta receita (lombo de porco, cabaciña e cenoria) non salientan especialmente polas súas calorías, a forma de cociñalos neste caso fai que a receita gañe achega calórica. O empanado esixe a fritura do alimento polo que aumenta considerablemente o valor enerxético do prato. Trátase polo tanto dun prato moi nutritivo e ao mesmo tempo enerxético, polo que non está aconsellado o seu consumo frecuente, nin no caso de obesidade.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 500 g de lombo adobado de porco
  2. 1 dente de allo
  3. 75 g de cabaciña
  4. 1 ovo
  5. 10 g de fariña
  6. 80 g de pan relado
  7. 10 ml de aceite de oliva
  8. 1 cebola
  9. 2 dentes de allo
  10. 250 g de cenoria
  11. 10 g de fariña
  12. 300 ml de caldo de carne
  13. Un pouco de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/