Lombo adobado recheo de cabaciña con salsa de cenoria
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 420 21%
- Azúcares
- 6,5g 7%
- Grasas
- 8g 11%
- Grasas saturadas
- 2g 11%
- Sal
- 1g 21%
Modo de preparación
Os libriños de lombo son talladas de lombo, de dobre tamaño que unha tallada convencional e que se abre pola metade. Tamén se poden facer con 2 liscos de lombo non demasiado grosas.
Salteamos a cabaciña cortada en rodas nunha tixola cun pouco de aceite de oliva e un dente de allo picado moi fino, cun pouco de sal, e deixamos ao dente, é dicir, un pouco cru a cabaciña.
Unha vez cociñadas as rodas de cabaciña reservamos fóra da tixola. Introducimos a cabaciña dentro de cada libriño de lombo.
Empanamos cada libriño pasando primeiro por fariña, logo por ovo batido e a continuación por pan relado.
Prensamos ben coas mans para que queden empanados dunha forma compacta.
Fritímolos en abundante aceite quente, escorremos ben antes de sacalos, e poñémolos sobre un papel absorbente que retiraremos antes de servir.
Salteamos a cebola cortada en xuliana (tiras finas), os dentes de allo fileteados e a cenoria en rodas.
Unha vez branda a verdura, engadimos unha cullerada de fariña e removemos ata formar unha crema.
A esta crema engadímoslle o caldo de carne ou a auga con extracto de caldo de carne e deixamos cociñar durante 10 minutos.
Trituramos esta salsa ata formar unha salsa fina.
Poñemos a punto de sal se fixese falta.
Servimos no prato un pouco de salsa de cenoria e sobre ela colocamos os libriños de lombo de cabaciña.
Esta receita dános a oportunidade de incluír hortalizas na elaboración, como son a cabaciña e a cenoria. Neste caso serven de recheo e salsa ao lombo, cando o máis común é enchelos de xamón e queixo. Aínda que os ingredientes principais desta receita (lombo de porco, cabaciña e cenoria) non salientan especialmente polas súas calorías, a forma de cociñalos neste caso fai que a receita gañe achega calórica. O empanado esixe a fritura do alimento polo que aumenta considerablemente o valor enerxético do prato. Trátase polo tanto dun prato moi nutritivo e ao mesmo tempo enerxético, polo que non está aconsellado o seu consumo frecuente, nin no caso de obesidade.
Ingredientes (4 personas)
- 500 g de lombo adobado de porco
- 1 dente de allo
- 75 g de cabaciña
- 1 ovo
- 10 g de fariña
- 80 g de pan relado
- 10 ml de aceite de oliva
- 1 cebola
- 2 dentes de allo
- 250 g de cenoria
- 10 g de fariña
- 300 ml de caldo de carne
- Un pouco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
