Mongeta tendra amb carabassa
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 59 3%
- Azúcares
- 4,2g 5%
- Grasas
- 0,4g 1%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Netegem la mongeta tendra retirant-ne els brins laterals amb l'ajuda d'un pelador o d'un ganivet ben esmolat.
Un cop neta, la tallem en tres o quatre trossos.
Bullim les mongetes en una cassola amb aigua, sal i un raig d'oli durant 10 minuts fins que estiguin al dente.
D'altra banda, pelem la carabassa i la tallem en daus petits.
En una altra cassola amb oli, ofeguem una ceba i dos alls tot picat prèviament en brounoisse (picat en dauets petits).
Afegim la carabassa a la ceba sofregida. Salem i ofeguem tot el conjunt durant 10 minuts.
Hi afegim una culleradeta de farina.
Ho ofeguem de nou i hi incorporem la mongeta tendra cuita i part del seu brou de cocció fins a cobrir, sense arribar a banyar excessivament.
Deixem coure tot el conjunt cinc minuts i ho posem al punt de sal.
A punt per servir
Una recepta de verdura que, a més de saborosa, entra molt bé pels ulls pels colors que té i aporta nombrosos beneficis: vitamines, minerals, fibra i altres substàncies beneficioses. Entre aquestes últimes hi ha els pigments que donen color als vegetals, i precisament el colorit del plat ens indica que és ric en diferents tipus d'aquests pigments. Aquesta recepta admet, a més, nombroses varietats, ja que s'hi pot afegir ou, patata, cereal integral (pasta, arròs...)..., fer-la servir com a guarnició d'un plat de peix o carn, i resulta apropiada tant per dinar com per sopar. És un plat lleuger i fàcil de digerir. Per evitar una pèrdua important de nutrients, es recomana que de la cocció de les verdures no en resulti molt aigua sobrant, ja que quedaran en part diluïts en aquesta. Per això, pot resultar útil fer una cocció al vapor, al microones o en una olla ràpida.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g de mongeta tendra
- 200 g de carabassa
- 1 ceba
- 2 alls
- 10 g de farina
- Un pessic de sal
sReceta online en:
