Plàtan rostit aromatitzat amb pebres

  • 3869 visitas
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Plàtan rostit aromatitzat amb pebres

Descargar

kcal
132 7%
Azúcares
26g 29%
Grasas saturadas
0,1g 1%
Sal
0,4g 7%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Pelem i trossegem els plàtans a rodanxes allargades, els col·loquem sobre una safata de forn amb paper de forn sobre el qual haurem escampat la meitat del sucre morè; sobre el plàtan escampem la resta del sucre, un polsim de pebres variats acabats de moldre i una mica de sal. Ho introduïm al forn a 200 ºC fins que el sucre caramel·litzi la superfície. Ho traiem del forn i, quan estigui temperat, ho posem sobre la plàtera per servir i ho presentem com a guarnició.
El plàtan és una fruita de gran valor nutritiu. Aporta quantitats interessants d'hidrats de carboni, magnesi i potassi; per això és tan apreciat pels esportistes. També és una de les fruites preferides dels infants, ja que és gustosa, dolça i molt fàcil de pelar. El seu contingut en fibra fa del plàtan un aliment idoni en la regulació del nivell de colesterol en sang i en la prevenció i el tractament tant de restrenyiment com de la diarrea. De fet, és una fruita de fàcil digestió sempre que estigui madura. Pel que fa a si el plàtan engreixa o no, un plàtan conté entre 55 i 110 calories, en funció de la mida i el pes. Per a sorpresa d'alguns, és el mateix —o fins i tot menys— que aporta una poma. Si es compara per racions de fruita, un plàtan de mida mitjana i sense pell pesa aproximadament 80 grams, mentre que una poma mitjana sense pell ni llavors pesa sobre els 150 grams. Totes dues peces contenen unes 70 calories. Es pot prescindir del sucre morè o reduir-ne la quantitat, però cal destacar que la major part del sucre d'aquesta recepta prové del plàtan, i que els sucres de la fruita sencera no són perjudicials com ho són els sucres simples afegits.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 4 plàtans de Canàries
  2. 40 g de sucre morè
  3. Pebres variats mòlts
  4. Una mica de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/