Gazta freskoa plantxan tomate- eta belar aromatikoen ongarriarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 131 7%
- Azúcares
- 3,4g 4%
- Grasas
- 8g 11%
- Grasas saturadas
- 4g 19%
- Sal
- 1g 19%
Modo de preparación
Gazta xerra ez oso loditan moztuko dugu. Zartagin itsasgaitz batean olio-tanta bat bota eta gazta-xerrak jarriko ditugu olioa oso bero dagoenean. Buelta emango diogu urre-kolorea hartzen duenean, eta atera egingo dugu beste aldetik ere urre-kolorea hartzen duenean.
Tomatez eta belar aromatikoen ongailu batekin lagunduta zerbitzatuko dugu. Ongailua egiteko, erabili olioa, tomatea apur bat txikituta edo erdixehatua, tipulina, perrexila, oreganoa, ozpina eta gatza.
Gazta freskoaren zaporeak oso ongi konbinatzen du tomatearekin, eta kalitate handiko proteinak, koipe apur bat, kaltzioa, fosforoa, A, B3 eta B12 bitaminak ere gehitzen dituzu. Tomatea bitamina, mineral eta ekintza antioxidatzaileak dituen substantzia asko ditu, adibidez, likopenoa, bere kolore gorria ematen dion pigmentu naturala. Errezeta perfektua da egun beroetarako, sarrerako plater, postre edo zizka-mizka gisa jar daiteke.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g Burgosko gazta
- 120 g tomate natural
- 40 ml oliba-olio
- 40 ml sagardo-ozpin
- Tipulina
- Perrexila
- 10 g oregano lehor
- Gatz pixka bat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
