Remenat de pebrots del piquillo amb pernil ibèric
- Segon plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 316 16%
- Azúcares
- 3,3g 4%
- Grasas
- 20g 29%
- Grasas saturadas
- 6g 30%
- Sal
- 1g 12%
Modo de preparación
Tallem els pebrots en juliana (tires llargues) En una paella amb una mica d'oli i l'all tallat ben fi, hi afegim el pernil tallat en trossos petits. Sobre el foc lent deixem enrossir l'all i en aquest moment hi afegim els pebrots i esperem que s'ofeguin. Ho condimentem amb una mica de sal. Hi afegim els ous semibatuts i, a foc lent, els anem treballant fins que es quallin.
Els pebrots del piquillo són un dels aliments protagonistes d'aquest remenat; el seu color i el seu gust intens donen al plat un toc inconfusible. Els pebrots són aliments de contingut calòric baix, ja que contenen molta aigua, mentre que hi destaca la presència de vitamines, minerals i substàncies amb acció antioxidant, molt beneficioses per a la salut. En concret, els pebrots són rics en vitamina C, però en aquest cas cal tenir en compte que una part d'aquesta es destrueix per l'aplicació de calor, és una de les vitamines més sensibles a altes temperatures. Juntament amb els pebrots hi ha el pernil ibèric, ric en proteïnes d'alt valor biològic. I per descomptat, per a elaborar el remenat ha de ser-hi present l'ou, un aliment que posseeix les proteïnes de millor qualitat, greixos i vitamines, on val la pena destacar el contingut en vitamina D, ja que els últims estudis evidencien un dèficit d'aquesta vitamina en el nostre entorn.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de pebrots vermells del piquillo
- 200 g de pernil ibèric
- 1 all
- 8 ous
- 10 ml d'oli d'oliva verge
- Un pessic de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
