Risotto de quinoa i carbassa
- Primer plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 333 17%
- Azúcares
- 5,3g 6%
- Grasas
- 15g 21%
- Grasas saturadas
- 5g 25%
- Sal
- 1g 10%
Modo de preparación
Rentem la quinoa sota un raig d'aigua freda fins que l'aigua surti transparent, l’escorrem i la reservem. Tallem a la brunesa (a daus molt petits) l'all i la ceba pelats. Els sofregim en una cassola àmplia amb una cullerada d'oli d'oliva, a foc suau. Quan la ceba estigui transparent hi afegim la carbassa tallada a daus i la mongeta tendra.
A continuació, pugem la intensitat del foc i hi afegim la quinoa. Hi afegim l’aigua a poc a poc, remenant amb una espàtula de fusta; donem un toc de sal. Ho deixem coure a foc suau aproximadament durant 18-20 minuts, remenant de tant en tant. Una vegada cuit el conjunt, hi afegim el formatge parmesà ratllat i una mica de nata líquida per cuinar, ho remenem suaument perquè quedi lleugerament cremós, i ho posem a punt de sal. Ho servim a l'instant amb un polsim d'alfàbrega fresca acabada de picar.
La quinoa és una llavor que es pot consumir d'una manera similar a la de qualsevol altre gra. És lliure de gluten, i això atrau una gran quantitat de consumidors celíacs. La quinoa destaca perquè és una bona font de proteïnes, superior a la present en la majoria de cereals, i també de fibra i de greixos. Com que la major part dels seus greixos són insaturats, aquesta característica suposa un avantatge: diversos estudis han observat beneficis atribuïbles al consum de greixos insaturats. En destaca també el contingut en minerals, com ara ferro o magnesi, i vitamines com la B2 i l’àcid fòlic. En aquesta recepta es prepara amb verdures, la qual cosa n’augmenta els beneficis nutricionals. Però també inclou formatge parmesà i nata, que sumen sabor i també greixos saturats i sal.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de quinoa
- 1 l d'aigua
- 2 grans d'all
- 50 g de ceba tendra
- 250 g de carbassa
- 100 g mongeta tendra
- 20 ml d'oli d'oliva
- Un pessic de sal
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- 50 ml de nata líquida per cuinar
- Unes fulles d'alfàbrega fresca
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
