Rodanxa de bonítol a la planxa sobre un llit de mongeta cuita

  • Segon plat
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Rodanxa de bonítol a la planxa sobre un llit de mongeta cuita

Descargar

kcal
297 15%
Azúcares
3,4g 4%
Grasas
12g 17%
Grasas saturadas
3g 15%
Sal
0,5g 8%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Fem coure en una cassola amb aigua bullint la mongeta tendra prèviament desgranada durant 15 minuts i la reservem. En una paella amb un raig d'oli d’oliva sofregim l'all tallat a làmines, hi afegim el tomàquet i ho deixem coure a poc a poc. De tant en tant ho aixafem una mica, hi afegim les cullerades de pebre vermell i les tavelles, ho fem bullir i ho posem al punt de sal. Col·loquem sobre les tavelles la rodanxa de bonítol acabada de fer a la planxa, tomba i tomba, amb un pessic de sal. Fem bullir el conjunt i ho servim. A l'hora de servir-ho podem acompanyar el plat amb una vinagreta lleugera elaborada amb ceba tendra, pebrot verd i pebrot vermell i amanida amb oli, vinagre i sal.
El bonítol és un peix blau, i en la seva composició nutricional destaquen una quantitat elevada de proteïnes d'alta qualitat i també de greix ric en omega-3 (encara que menys que en altres peixos com la tonyina), que contribueix a disminuir els nivells de colesterol i de triglicèrids a la sang, de manera que exerceix un paper protector davant malalties cardiovasculars. És un peix ric en vitamines del grup B, i en vitamines A i D, que només es troben en aliments grassos. Pel que fa als minerals, és bona font de potassi, fòsfor, magnesi, ferro i iode. Com a inconvenient cal tenir en compte que els peixos blaus contenen purines (àcid úric), per la qual cosa no estan aconsellats si es tenen valors elevats en sang d'àcid úric o si es pateix gota. I sobre la contaminació d'aigües marines, el bonítol no es veu afectat per contingut elevat de mercuri, ja que és més petit que la tonyina.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 800 g de bonítol del nord
  2. 200 g de mongeta tendra
  3. 1 gra d'all
  4. 1 tomàquet
  5. Pebre vermell
  6. 20 g de ceba tendra
  7. 25 g de pebrot verd
  8. 45 g de pebrot vermell
  9. 40 ml d'oli d'oliva
  10. 20 ml de vinagre
  11. Un pessic de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/