Rodanxa de bonítol a la planxa sobre un llit de mongeta cuita
- Segon plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 297 15%
- Azúcares
- 3,4g 4%
- Grasas
- 12g 17%
- Grasas saturadas
- 3g 15%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Fem coure en una cassola amb aigua bullint la mongeta tendra prèviament desgranada durant 15 minuts i la reservem.
En una paella amb un raig d'oli d’oliva sofregim l'all tallat a làmines, hi afegim el tomàquet i ho deixem coure a poc a poc. De tant en tant ho aixafem una mica, hi afegim les cullerades de pebre vermell i les tavelles, ho fem bullir i ho posem al punt de sal.
Col·loquem sobre les tavelles la rodanxa de bonítol acabada de fer a la planxa, tomba i tomba, amb un pessic de sal.
Fem bullir el conjunt i ho servim.
A l'hora de servir-ho podem acompanyar el plat amb una vinagreta lleugera elaborada amb ceba tendra, pebrot verd i pebrot vermell i amanida amb oli, vinagre i sal.
El bonítol és un peix blau, i en la seva composició nutricional destaquen una quantitat elevada de proteïnes d'alta qualitat i també de greix ric en omega-3 (encara que menys que en altres peixos com la tonyina), que contribueix a disminuir els nivells de colesterol i de triglicèrids a la sang, de manera que exerceix un paper protector davant malalties cardiovasculars. És un peix ric en vitamines del grup B, i en vitamines A i D, que només es troben en aliments grassos. Pel que fa als minerals, és bona font de potassi, fòsfor, magnesi, ferro i iode. Com a inconvenient cal tenir en compte que els peixos blaus contenen purines (àcid úric), per la qual cosa no estan aconsellats si es tenen valors elevats en sang d'àcid úric o si es pateix gota. I sobre la contaminació d'aigües marines, el bonítol no es veu afectat per contingut elevat de mercuri, ja que és més petit que la tonyina.
Ingredientes (4 personas)
- 800 g de bonítol del nord
- 200 g de mongeta tendra
- 1 gra d'all
- 1 tomàquet
- Pebre vermell
- 20 g de ceba tendra
- 25 g de pebrot verd
- 45 g de pebrot vermell
- 40 ml d'oli d'oliva
- 20 ml de vinagre
- Un pessic de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
