Rotlles de col farcits d’arròs i carn picada

  • Primer plat
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad media
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Rotlles de col farcits d’arròs i carn picada

Descargar

kcal
254 13%
Azúcares
3,3g 4%
Grasas
10g 14%
Grasas saturadas
3g 17%
Sal
1g 18%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Escalfem l'oli en una cassola. Hi afegim la pastanaga i la ceba i les saltem, de 10 a 12 minuts, fins que s'estovin. Incorporem la carn picada a la barreja de verdures i ho empolsem amb un pessic de sal. Ho saltem fins que la carn tingui una mica de color. Hi afegim la salsa de tomàquet i el vi. Cuinem la barreja: aproximadament durant 2 minuts fins que es formi una salsa espessa. En tastem el punt de sal, ho corregim si cal i ho reservem. Bullim l'arròs, durant 20 minuts, en aigua bullint amb sal i unes gotetes d'oli d’oliva. Transcorregut aquest temps, l'escorrem i el refresquem, amb l'ajuda d'un colador, sota l'aixeta d'aigua freda. En una cassola, bullim les fulles de col durant 10 minuts amb aigua bullint i sal, fins que siguin toves i dominables. Deixem refredar les fulles fora de l'aigua i les untem amb oli d'oliva verge. Sobre cada fulla estenem l'arròs bullit i, sobre aquest, la carn picada cuita. Ho emboliquem com si fos un rotlle i deixem refredar el preparat perquè mantingui la forma. En el moment de servir, amb un ganivet de serra tallem cada rotlle en medallons gruixuts i els escalfem al microones. I els empolsem amb una mica de pebres variats.
La fulla de col és una hortalissa que, gràcies a la forma que té, resulta molt apropiada per a prepara-la així, en forma de rotlle amb un farciment. Es pot farcir de pràcticament qualsevol aliment que es vulgui, si bé en aquest cas s'hi ha fet servir l'arròs com a ingredient principal, bona font d'hidrats de carboni complexos, que s'acompanya de carn, que aporta proteïnes de bona qualitat i greix en proporció variable, en funció de la part de la vedella que s'utilitzi per a fer la carn picada (al taulell de carnisseria podem demanar que ens piquin la peça que vulguem). El farciment es completa amb ceba, pastanaga i salsa de tomàquet, que juntament amb les fulles de col fan que aquest plat presenti un bon contingut de vitamines i minerals. És una recepta força completa des d'un punt de vista nutricional, ja que encara que sigui en quantitats que no arriben a una ració, inclou una àmplia varietat d'aliments: verdures, cereal (arròs) i carn.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 100 g de col
  2. 100 g d'arròs
  3. 20 ml d'oli d'oliva
  4. 200 g de carn de vedella picada
  5. 1 ceba
  6. 1 pastanaga
  7. 2 alls
  8. 100 ml de vi blanc
  9. 100 ml de tomàquet fregit
  10. Julivert
  11. Pebre negre
  12. Un pessic de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/