Rotlles de col farcits d’arròs i carn picada
- Primer plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 254 13%
- Azúcares
- 3,3g 4%
- Grasas
- 10g 14%
- Grasas saturadas
- 3g 17%
- Sal
- 1g 18%
Modo de preparación
Escalfem l'oli en una cassola.
Hi afegim la pastanaga i la ceba i les saltem, de 10 a 12 minuts, fins que s'estovin.
Incorporem la carn picada a la barreja de verdures i ho empolsem amb un pessic de sal.
Ho saltem fins que la carn tingui una mica de color.
Hi afegim la salsa de tomàquet i el vi.
Cuinem la barreja: aproximadament durant 2 minuts fins que es formi una salsa espessa.
En tastem el punt de sal, ho corregim si cal i ho reservem.
Bullim l'arròs, durant 20 minuts, en aigua bullint amb sal i unes gotetes d'oli d’oliva. Transcorregut aquest temps, l'escorrem i el refresquem, amb l'ajuda d'un colador, sota l'aixeta d'aigua freda.
En una cassola, bullim les fulles de col durant 10 minuts amb aigua bullint i sal, fins que siguin toves i dominables.
Deixem refredar les fulles fora de l'aigua i les untem amb oli d'oliva verge. Sobre cada fulla estenem l'arròs bullit i, sobre aquest, la carn picada cuita. Ho emboliquem com si fos un rotlle i deixem refredar el preparat perquè mantingui la forma.
En el moment de servir, amb un ganivet de serra tallem cada rotlle en medallons gruixuts i els escalfem al microones. I els empolsem amb una mica de pebres variats.
La fulla de col és una hortalissa que, gràcies a la forma que té, resulta molt apropiada per a prepara-la així, en forma de rotlle amb un farciment. Es pot farcir de pràcticament qualsevol aliment que es vulgui, si bé en aquest cas s'hi ha fet servir l'arròs com a ingredient principal, bona font d'hidrats de carboni complexos, que s'acompanya de carn, que aporta proteïnes de bona qualitat i greix en proporció variable, en funció de la part de la vedella que s'utilitzi per a fer la carn picada (al taulell de carnisseria podem demanar que ens piquin la peça que vulguem). El farciment es completa amb ceba, pastanaga i salsa de tomàquet, que juntament amb les fulles de col fan que aquest plat presenti un bon contingut de vitamines i minerals. És una recepta força completa des d'un punt de vista nutricional, ja que encara que sigui en quantitats que no arriben a una ració, inclou una àmplia varietat d'aliments: verdures, cereal (arròs) i carn.
Ingredientes (4 personas)
- 100 g de col
- 100 g d'arròs
- 20 ml d'oli d'oliva
- 200 g de carn de vedella picada
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 2 alls
- 100 ml de vi blanc
- 100 ml de tomàquet fregit
- Julivert
- Pebre negre
- Un pessic de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
