Jogurt-saltsa
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 109 6%
- Azúcares
- 1,4g 2%
- Grasas
- 11g 16%
- Grasas saturadas
- 2g 10%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Jogurta, oliba-olioa, limoi-zukua, baratxuri-alea eta gatza birrinduko ditugu (gure gusturako azidoegi balego, azukre pixka bat gehi dezakezu saltsan). Zatitutako mendafin apur bat eta oliba-olio apur bat jarriko ditugu ontziaren ondoan eta, gainean, jogurt-saltsa botako dugu zerbitzatzeko koilara batekin.
Saltsa arinaren adibidea bat, laguntzen dion platerari ukitu azido bat ematen diona. Saltsa hau, entsalada batean edo barazki-plater hotz batean gehitzean, freskagarria da eta errezeta jogurtaren elikagai nabarmenenekin aberasten du: proteinekin eta kaltzioarekin. Jogurt osoekin edo gaingabetuekin egin daiteke. Oso alternatiba interesgarria da kaloria eta koipe gehiago dituzten beste saltsen ordez erabiltzeko; gainera, jogurta jateko beste modu bat da.
Ingredientes (4 personas)
- 1 jogurt
- 1 baratxuri-ale
- 40 ml oliba-olio
- 10 ml limoi-zuku
- 4 g gatz
- Mendafina
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
