Solombo de tenreira con crema de finas herbas e champiñóns salteados
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 289 14%
- Azúcares
- 3,1g 3%
- Grasas
- 13g 19%
- Grasas saturadas
- 7g 33%
- Sal
- 1g 10%
Modo de preparación
Sofritimos a cebola e os allos pelados e cortados en juliana (tiras finas) a lume medio durante 10 minutos nunha tixola cun chorro de aceite de oliva quente. Cando estea transparente a cebola, engadimos os champiñóns limpos e cortados en cuarteiróns, o sal e a pementa.
Continuamos coa cocción durante 15 minutos.
Unha vez cociñados os champiñóns reservamos como gornición.
O solombo cociñámolo lixeiramente untado de aceite de oliva nunha tixola antiadherente moi quente e unha vez cociñado salgamos lixeiramente.
Retiramos o solombo da tixola, desglasamos, é dicir, aproveitamos os zumes que quedaron na tixola. Engadimos o viño branco, deixamos que case se evapore e a continuación a nata líquida e as herbas aromáticas. Fervemos ata que se forme unha crema homoxénea, deixamos que reduza, poñemos a punto de sal (se queda moi espeso engadimos un pouco de auga temperada).
Coamos a salsa e acompañamos o solombo coa salsa e os champiñóns.
O protagonista desta receita é o solombo de tenreira, que aínda sendo unha carne vermella e polo tanto ter que controlar un pouco a frecuencia do seu consumo (non máis de un par de racións á semana), é unha carne vermella magra, é dicir, das que menos baixo contido en graxa saturada ten, algo máis de 3 gramos de graxa total por 100 gramos de solombo, das cales, 1,3 gramos, máis ou menos, son graxas saturadas. O maior contido nutricional provén das proteínas, uns 20 gramos por cada 100 gramos de solombo, que ademais son de alta calidade. Isto fai que o seu valor calórico non sexa moi elevado, 110 quilocalorías por cada 100 gramos, tendo en conta que a ración é preto de 125 gramos, unha ración achega sobre 140 quilocalorías. É ademais fonte de vitaminas do grupo B, ferro, fósforo, potasio, selenio e zinc. Neste caso, o valor calórico e graxo do prato aumenta polo acompañamento da salsa, aínda que se pode deixar para ocasións especiais, e normalmente acompañalo cos champiñóns e cebola refogados. Rebaixamos o valor calórico e graxo da receita, sen eliminar a presenza de hortalizas como gornición.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g de solombo de tenreira
- 100 g de champiñóns
- 1 cebola
- 2 dentes de allo
- 20 ml de aceite de oliva
- 100 ml de viño branco
- 100 ml de nata líquida
- Perexil
- Ourego (ao gusto)
- Tomiño
- Un pouco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
