Tomàquets al forn amb picada de fruits secs
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 230 12%
- Azúcares
- 6,5g 7%
- Grasas
- 18g 25%
- Grasas saturadas
- 1,6g 8%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Tallem els tomàquets per la meitat en sentit perpendicular. Els pressionem per treure'n les llavors, els salem una mica i els deixem invertits perquè s'escorrin. Escalfem l'oli en una paella i hi tirem els tomàquets amb la cara del tall cap per avall. Quan comencin a coure's i la pell de les vores s'aixequi, els girem.
Mentre es fregeixen, pelem i piquem a la brunesa (picat molt petit) els alls i els barregem amb els fruits secs triturats en un robot de cuina o amb una mà de morter. Quan els tomàquets comencin a caramel·litzar-se, els traiem de la paella i els posem en una plàtera de forn. Els empolvorem amb la barreja de fruits secs i all.
Els introduïm al forn ja calent a 180 ºC durant deu minuts, tenint cura que no es ressequin.
Aquest plat ens pot servir com a acompanyant o com a entrant, i afegeix al menú una bona dosi de fibra, vitamines, minerals, greix i proteïna d'origen vegetal. És un plat apte per a vegetarians i vegans. Una bona alternativa per introduir fruits secs a la nostra dieta, que recordem que es recomana prendre'n 1 ració diària. L'ús de guarnicions vegetals és important per rebaixar la quantitat de proteïna animal que ingerim, que està molt per sobre de la recomanada.
Ingredientes (4 personas)
- 4 tomàquets
- 2 grans d'all
- 50 g d'avellanes torrades
- 50 g d'ametlles torrades
- 50 g de festucs
- 40 ml d'oli d'oliva verge extra
- Julivert
- Una mica de sal
- Pebre
sReceta online en:
