Vasiño de verduras laranxas con queixo fresco

  • EntranteGA
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
De 30 minutos a 1 hora
Vasiño de verduras laranxas con queixo fresco

Descargar

kcal
186 9%
Azúcares
8,2g 9%
Grasas
12g 17%
Grasas saturadas
4g 19%
Sal
1g 13%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Pelamos a cenoria, a cabaza e a batata, cortamos en dados e reservamos. Limpamos a cebola, os dentes de allo e o porro, cortamos en xuliana (corte en tiras finas), e os sofritimos nunha cazola con aceite de oliva virxe quente. Unha vez cociñados, agregamos a cenoria, a cabaza e a batata, refogamos o conxunto e cubrimos con auga. Deixamos cociñar a lume moderado durante uns 40 minutos nunha cazola. Cando estea cociñada a verdura, triturámola co batedor. Poñemos a punto de sal e agregamos unha culleradiña de aceite de oliva virxe, removemos e homoxenizamos a crema de verduras. Batemos ben o queixo fresco (podemos comprar directamente queixo fresco batido) con aceite de oliva virxe e un toque de pementa acabada de moer. No fondo de cada vasiño poñemos unhas culleradas da crema de queixo, botamos sobre ela a crema de verduras laranxas, e ultimamos cun pouco de cebola frita relada por enriba.
Excelente combinación de alimentos, unha receita cunha destacada achega de nutrientes esenciais para o organismo. Os vexetais de cor laranxa salientan pola presenza de betacarotenos, substancias que unha vez inxeridos o organismo converte en vitaminas A, así como polo seu sabor lixeiramente máis doce que outras hortalizas. Prepárase con queixo fresco o que engade máis vitamina A, ademais de calcio e fósforo, e algo de graxa. Recoméndase cocer as hortalizas coa cantidade xusta de auga para evitar a perda de nutrientes, pero se se xera auga sobrante, o ideal é reutilizala para un puré, sopa, como caldo, para un arroz...  

Ingredientes (4 personas)

  1. 300 g de cenoria
  2. 200 g de cabaza
  3. 100 g de batata
  4. 50 g de cebola
  5. 50 g de porros
  6. 2 dentes de allo
  7. 20 ml de aceite de oliva
  8. Un pouco de sal
  9. 200 g de queixo fresco
  10. Un pouco de pementas variadas

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/