Vasiño de verduras laranxas con queixo fresco
- EntranteGA
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minutos a 1 hora

- kcal
- 186 9%
- Azúcares
- 8,2g 9%
- Grasas
- 12g 17%
- Grasas saturadas
- 4g 19%
- Sal
- 1g 13%
Modo de preparación
Pelamos a cenoria, a cabaza e a batata, cortamos en dados e reservamos. Limpamos a cebola, os dentes de allo e o porro, cortamos en xuliana (corte en tiras finas), e os sofritimos nunha cazola con aceite de oliva virxe quente. Unha vez cociñados, agregamos a cenoria, a cabaza e a batata, refogamos o conxunto e cubrimos con auga.
Deixamos cociñar a lume moderado durante uns 40 minutos nunha cazola. Cando estea cociñada a verdura, triturámola co batedor. Poñemos a punto de sal e agregamos unha culleradiña de aceite de oliva virxe, removemos e homoxenizamos a crema de verduras.
Batemos ben o queixo fresco (podemos comprar directamente queixo fresco batido) con aceite de oliva virxe e un toque de pementa acabada de moer. No fondo de cada vasiño poñemos unhas culleradas da crema de queixo, botamos sobre ela a crema de verduras laranxas, e ultimamos cun pouco de cebola frita relada por enriba.
Excelente combinación de alimentos, unha receita cunha destacada achega de nutrientes esenciais para o organismo. Os vexetais de cor laranxa salientan pola presenza de betacarotenos, substancias que unha vez inxeridos o organismo converte en vitaminas A, así como polo seu sabor lixeiramente máis doce que outras hortalizas. Prepárase con queixo fresco o que engade máis vitamina A, ademais de calcio e fósforo, e algo de graxa. Recoméndase cocer as hortalizas coa cantidade xusta de auga para evitar a perda de nutrientes, pero se se xera auga sobrante, o ideal é reutilizala para un puré, sopa, como caldo, para un arroz...
Ingredientes (4 personas)
- 300 g de cenoria
- 200 g de cabaza
- 100 g de batata
- 50 g de cebola
- 50 g de porros
- 2 dentes de allo
- 20 ml de aceite de oliva
- Un pouco de sal
- 200 g de queixo fresco
- Un pouco de pementas variadas
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
