Amanida de bacallà i escarola amb salsa de mostassa
- Primer plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 240 12%
- Azúcares
- 2,6g 3%
- Grasas
- 16g 22%
- Grasas saturadas
- 3g 13%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Netegem l'escarola i la desfullem.
Submergim el tros de bacallà en aigua calenta i quan se'n puguin treure les làmines, el traiem de l'aigua. Separem les làmines de bacallà.
Pelem les patates i les posem a coure amb aigua i sal. Quan estiguin toves, les deixem refredar.
Mentrestant en una batedora, batem el vinagre, la mostassa i un pessic de sal, i hi afegim l'oli a poc a poc i sense deixar de remenar.
A continuació, tallem les patates i muntem l'amanida. Col·loquem les làmines de bacallà sobre les patates i l'escarola.
Salsem l'amanida amb la salsa de mostassa.
La decorem amb una mica de julivert o cibulet picat.
Les amanides tenen un aspecte saludable molt important i és que les hortalisses es consumeixen en cru, amb la qual cosa se n'aprofiten al màxim totes les propietats ja que no hi ha pèrdua nutricional per aplicació de calor. En aquest cas, resulta una amanida molt completa, ja que compta amb hortalisses, patata i bacallà, i entre tots els ingredients aporten vitamines i minerals, hidrats de carboni i proteïna de qualitat, respectivament. Aquestes aportacions nutricionals es completen amb la presència de greixos saludables provinents de l'oli d'oliva. Això fa que, si se'n pren un bon plat i es completa amb una fruita o un lacti senzill sencer, pot ser un plat únic.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g d'escarola
- 200 g de bacallà dessalat
- 2 patates
- 10 g de mostassa
- 60 ml d'oli d'oliva
- 20 ml de vinagre
- Un pessic de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
