Arroz, arto eta kimuz betetako tomateak
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 245 12%
- Azúcares
- 6,5g 7%
- Grasas
- 16g 22%
- Grasas saturadas
- 3g 13%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Garbitu tomateak, lehortu zapi batekin eta egin ebaki bat tomate bakoitzari zurtoinaren inguruan labana zorrotz batekin eta hustu barrua tomateak bete ahal izateko adina eta beren forma galdu gabe.
Bota gatza barrutik eta zulo horrez behera jarri saretan orduerdiz, salda guztia bota dezaten.
Egosi arroza ur irakinetan gatz pixka batekin 20 minutuz eta egositakoan, kendu ura, eta gorde oliba-olio pixka bat botata.
Nahastu arroza, soja-kimuak eta arto gozoa. Gatzozpindu arroza eta bere osagarriak oliba-olioa, ozpina eta gatza botata eta bete tomateak.
Errezeta honek barazkien eta zerealek ezaugarriak perfektuki konbinatzen ditu, bien onurak gehituz, plateraren kaloria-edukia ia gehitu gabe. Tomatea aberatsa da bitaminetan, mineraletan eta substantzia antioxidatzaileetan (likopenoa, esaterako), halako kolore berezia emanez. Gainera, gordinik kontsumitzen da, hau da, ez da egosten eta ez dira bitaminak eta mineralak galtzen. Gainera, tomateak berak eta errezetako osoko arrozak ematen dizkien karbohidrato ugariko platera da. Arrozak, gainera, B taldeko bitaminak, mineralak eta zuntza ere gehitzen ditu, ez baitago birfinduta. Artoak zerealetatik datorren ekarpen nutrizionala aberasten du, eta gainera, platerari zapore gozo-antzekoa ematen dio.
Ingredientes (4 personas)
- 4 tomatesn
- 75 g arroz integraln
- Tipula batn
- 10 g soja-kimun
- 40 g kontserbako arton
- 60 ml oliba-olion
- 20 ml sagardoaren ozpinn
- Gatz pixka bat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
