Atun-enpanadillak labean
- Bigarren platera
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 275 14%
- Azúcares
- 2,3g 3%
- Grasas
- 10g 14%
- Grasas saturadas
- 5g 22%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Atuna kontserbatik xukatu, xehatu, eta tomate-saltsa apur batekin eta txikitutako arrautza egosiarekin nahastuko dugu. Nahasketak oretsua izan behar du, ez krematsua: mehegia bada enpanadilletatik aterako da.
Olatak nahasketarekin beteko ditugu, erditik tolestuko ditugu eta junturak itxiko ditugu ertzak sardexka batekin zanpatuz, enpanadillei beren itxura bereizgarria emanez. Oliba-olio birjinarekin apur bat koipeztatuko ditugu eta 10 minutuz labean egingo ditugu, 200ºC-tan, gainaldea doratu arte. Plater edo erretilu batean zerbitzatuko ditugu entsalada batekin.
Errezeta hau txikienen gustukoa izan ohi da eta prestatzen ere parte har dezakete; hala, sukaldean aritzeko ohitura barneratzen zaie. Kasu honetan, tomate-saltsaz, atunez eta arrautzaz egindako barrubeteari eta laguntzeko jartzen zaion entsaladari esker, mantenugai konbinazio ona ematen du platerak: olaten karbohidratoak; atunaren edo hegaluzearen gantz osasungarriak; tomate-saltsaren eta entsaladaren zuntza, bitaminak eta mineralak; eta arrautzaren kalitate oneko proteina apur bat. Labean egiten direnez, koipe-ekarpena gutxitzen da eta, beraz, baita kaloriena ere.
Ingredientes (4 personas)
- 140 g enpanadilla-olata (8 olata)
- 200 g atun edo hegaluze kontserba naturalean
- 1 arrautza
- 80 g tomate-saltsa
- 10 ml oliba-olio birjina
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
