Bròquil amb nata i formatge al forn
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 247 12%
- Azúcares
- 3g 3%
- Grasas
- 20g 29%
- Grasas saturadas
- 8g 39%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Netegem el bròquil i el separem en ramells. El coem en una cassola amb aigua bullint i un pessic de sal durant 5 minuts. Escorrem el bròquil de l'aigua de cocció i el submergim amb aigua i gel durant 1 minut per aturar la cocció i fixar-ne el color verd. El tornem a escórrer i el posem en una plata que pugui anar al forn. També el podem coure al microones, i en aquest cas la pèrdua de nutrients serà menor ja que no cal llençar l'aigua de bullir-lo (remullem els ramells de bròquil sota l'aixeta, els col·loquem en un recipient apte per al microones i el coem a la màxima potència uns 6 minuts, en comprovem el punt i si cal el fem coure una mica més).
Tallem ben fins la ceba i el gra d'all, els sofregim en una paella amb una cullerada d'oli d'oliva fins que estiguin daurats, hi afegim el bacó tallat a daus i sofregim el conjunt. Aboquem el sofregit sobre el bròquil; barregem el formatge ratllat i la nata per cuinar i també els aboquem sobre el bròquil. Ho posem al forn a 200 ºC durant 10 minuts o fins que el formatge es desfaci i la superfície es gratini lleugerament. Ho servim calent acabat de treure del forn.
El bròquil és un vegetal de fulla verda que aporta nutrients excel·lents per a tot l'organisme, antioxidants, multitud de vitamines i minerals, i fibra, entre d'altres. En la seva composició nutricional destaca la presència de potassi, calci, ferro i vitamines A, K, B9 i B12. Es prepara amb bacó, un aliment baix en sucre i font de proteïnes, ferro, calci, iode, zinc, sodi, greix, colesterol i vitamina C i àcid fòlic. La presència de formatge ratllat hi suma calories i més presència de greix saturat. Ara bé, també hi afegeix alguns minerals en gran quantitat, com ara calci. A causa de la guarnició, que hi afegeix calories i greix, se'n recomana un consum més aviat ocasional, encara que és una alternativa atractiva per prendre un beneficiós plat de verdura.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g de bròquil
- 1 ceba tendra
- 1 gra d'all
- 100 g de bacó
- 50 g de formatge ratllat
- 50 g de nata per cuinar amb 18 % greix
- 20 ml d'oli d'oliva
- Un pessic de sal
sReceta online en:
