Bròquil amb nata i formatge al forn

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Bròquil amb nata i formatge al forn

Descargar

kcal
247 12%
Azúcares
3g 3%
Grasas
20g 29%
Grasas saturadas
8g 39%
Sal
1g 11%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Netegem el bròquil i el separem en ramells. El coem en una cassola amb aigua bullint i un pessic de sal durant 5 minuts. Escorrem el bròquil de l'aigua de cocció i el submergim amb aigua i gel durant 1 minut per aturar la cocció i fixar-ne el color verd. El tornem a escórrer i el posem en una plata que pugui anar al forn. També el podem coure al microones, i en aquest cas la pèrdua de nutrients serà menor ja que no cal llençar l'aigua de bullir-lo (remullem els ramells de bròquil sota l'aixeta, els col·loquem en un recipient apte per al microones i el coem a la màxima potència uns 6 minuts, en comprovem el punt i si cal el fem coure una mica més). Tallem ben fins la ceba i el gra d'all, els sofregim en una paella amb una cullerada d'oli d'oliva fins que estiguin daurats, hi afegim el bacó tallat a daus i sofregim el conjunt. Aboquem el sofregit sobre el bròquil; barregem el formatge ratllat i la nata per cuinar i també els aboquem sobre el bròquil. Ho posem al forn a 200 ºC durant 10 minuts o fins que el formatge es desfaci i la superfície es gratini lleugerament. Ho servim calent acabat de treure del forn.
El bròquil és un vegetal de fulla verda que aporta nutrients excel·lents per a tot l'organisme, antioxidants, multitud de vitamines i minerals, i fibra, entre d'altres. En la seva composició nutricional destaca la presència de potassi, calci, ferro i vitamines A, K, B9 i B12. Es prepara amb bacó, un aliment baix en sucre i font de proteïnes, ferro, calci, iode, zinc, sodi, greix, colesterol i vitamina C i àcid fòlic. La presència de formatge ratllat hi suma calories i més presència de greix saturat. Ara bé, també hi afegeix alguns minerals en gran quantitat, com ara calci. A causa de la guarnició, que hi afegeix calories i greix, se'n recomana un consum més aviat ocasional, encara que és una alternativa atractiva per prendre un beneficiós plat de verdura.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 g de bròquil
  2. 1 ceba tendra
  3. 1 gra d'all
  4. 100 g de bacó
  5. 50 g de formatge ratllat
  6. 50 g de nata per cuinar amb 18 % greix
  7. 20 ml d'oli d'oliva
  8. Un pessic de sal

sReceta online en: