Coxas de polo á prancha con tacos de cabaza refogada
- Segundo prato
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minutos a 1 hora

- kcal
- 257 13%
- Azúcares
- 2,4g 3%
- Grasas
- 14g 20%
- Grasas saturadas
- 4g 19%
- Sal
- 0,5g 9%
Modo de preparación
Cortamos as coxas de polo abríndoas lonxitudinalmente ata o óso. Sazonamos cos allos pelados moi cortados, o sal e un pouco de pementa negra. Nunha tixola cun pouco de aceite de oliva virxe e a lume forte asámolas á prancha superficialmente ata que se douren. Baixamos a intensidade do lume ata que rematen de cociñarse.
Picamos a cebola en brounoisse (picadiño moi fino) e sofritímola a lume medio nunha tixola. Cando estea amarela engadimos a cabaza cortada en cubiños. Removemos o conxunto ata que comece a desfacerse a cabaza. Agregamos un pouco de sal.
Deixamos cociñar o conxunto uns 5 minutos e servimos as coxas de polo coa gornición de cabaza.
Unha receita saudable e saborosa, xa que contén carne branca aderezada con pementa e cunha gornición de verdura. O polo vai achegar fundamentalmente proteínas de alta calidade, mentres que a cabaza e cebola completan a receita achegando vitaminas e minerais, entre os que podemos salientar potasio, ácido fólico e vitamina C, aínda que parte destas vitaminas perderanse pola acción do cociñado. Desta receita podemos gozar todo o ano e é apta para todos, agás vexetarianos e veganos.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g de coxas de polo
- 2 dentes de allo
- 50 ml de aceite de oliva virxe
- Pementa negra
- 400 g de cabaza
- 100 g de cebola
- Un pouco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
