Ensalada de espinacas e polo con salsa de mel e mostaza

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Ensalada de espinacas e polo con salsa de mel e mostaza

Descargar

kcal
313 16%
Azúcares
6,5g 7%
Grasas
25g 35%
Grasas saturadas
6g 31%
Sal
1g 11%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Limpamos con auga as espinacas baby (espinacas de follas tenras e cun suave sabor). Escorremos e reservamos. Elaboramos unha vinagreta co aceite de oliva e o vinagre balsámico, a mostaza de calidade e o mel, aderezando cun pouco de sal. Agregámoslle á ensalada queixo azul en anaquiños, peituga de polo en conserva e uns tomatiños cherry cortados pola metade. Xusto no momento de servir, aliñamos para que a salsa estea cremosa.
A espinaca é un vexetal moi empregado e consumido, pois a súa cor verde escura achega moitos matices. As súas follas son ricas en caroteno (pro-vitamina A), luteína e clorofila, todos eles con importantes funcións antioxidantes. É tamén fonte de calcio, magnesio e vitamina C. O polo pola súa parte, é un alimento rico en vitaminas do grupo B, e é fonte de minerais como o ferro, fósforo e selenio, é unha carne rica en proteínas e baixa en graxas. Prepárase con salsa de mel e mostaza, que achega azucres, un detalle a ter en conta polos consumidores diabéticos. Neste caso, basta substituír o aliño por unha vinagreta convencional.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 250 g de espinacas baby frescas
  2. 200 g de peituga de polo en conserva
  3. 100 g de queixo azul
  4. 100 g de tomates cherryn
  5. 40 ml de aceite de olivan
  6. 20 g de vinagre balsámicon
  7. 20 g de meln
  8. 10 g de mostaza de calidaden
  9. Un pouco de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/