Ensalada de espinacas e polo con salsa de mel e mostaza
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 313 16%
- Azúcares
- 6,5g 7%
- Grasas
- 25g 35%
- Grasas saturadas
- 6g 31%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Limpamos con auga as espinacas baby (espinacas de follas tenras e cun suave sabor). Escorremos e reservamos. Elaboramos unha vinagreta co aceite de oliva e o vinagre balsámico, a mostaza de calidade e o mel, aderezando cun pouco de sal.
Agregámoslle á ensalada queixo azul en anaquiños, peituga de polo en conserva e uns tomatiños cherry cortados pola metade. Xusto no momento de servir, aliñamos para que a salsa estea cremosa.
A espinaca é un vexetal moi empregado e consumido, pois a súa cor verde escura achega moitos matices. As súas follas son ricas en caroteno (pro-vitamina A), luteína e clorofila, todos eles con importantes funcións antioxidantes. É tamén fonte de calcio, magnesio e vitamina C. O polo pola súa parte, é un alimento rico en vitaminas do grupo B, e é fonte de minerais como o ferro, fósforo e selenio, é unha carne rica en proteínas e baixa en graxas. Prepárase con salsa de mel e mostaza, que achega azucres, un detalle a ter en conta polos consumidores diabéticos. Neste caso, basta substituír o aliño por unha vinagreta convencional.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de espinacas baby frescas
- 200 g de peituga de polo en conserva
- 100 g de queixo azul
- 100 g de tomates cherryn
- 40 ml de aceite de olivan
- 20 g de vinagre balsámicon
- 20 g de meln
- 10 g de mostaza de calidaden
- Un pouco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
