Entrecot de vedella amb tomàquet a la provençal

  • 3772 visitas
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Entrecot de vedella amb tomàquet a la provençal

Descargar

kcal
230 12%
Azúcares
2,5g 3%
Grasas
8g 12%
Grasas saturadas
3g 17%
Sal
0,5g 9%
4 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Tallem els tomàquets per la meitat en sentit perpendicular. Els pressionem per treure les llavors, els salem una mica i els deixem invertits perquè s'escorrin. Escalfem l'oli en una paella, hi tirem els tomàquets amb la cara del tall cap avall i, quan comencin a cuinar-se i la pell s'aixequi per les vores, els tombem. Mentre es fregeixen, pelem i piquem a la brunesa —picadet molt petit— els alls i un cop picats els barregem amb el pa ratllat. Quan els tomàquets comencin a caramel·litzar-se, els traiem de la paella i els posem en una plàtera de forn. A la mateixa paella dels tomàquets afegim el pa ratllat, el julivert picat, la farigola seca i l'all i daurem aquesta barreja. Un cop torrada, empolvorem els tomàquets. Els introduïm al forn ja calent a 180 ºC durant deu minuts, tenint cura que no es ressequin. Cuinem els entrecots a la planxa o en una paella antiadherent amb una mica d'oli d'oliva, volta i volta; hi afegim la sal quan ja estiguin fets. Servim els entrecots acompanyats dels tomàquets a la provençal.
La carn de vedella és una de les més consumides, ja que a més de ser font de proteïnes de bona qualitat, té un sabor molt agradable i una textura adequada. En aquest cas la carn es cuina juntament amb tomàquet, que a més de donar color al plat, li aporta diferents vitamines i antioxidants. Per condimentar el plat s'utilitzen diferents ingredients, com ara farigola, all, julivert i pebre, de manera que el plat tindrà un gust molt especial. És possible que no calgui afegir-hi sal, cosa que pot resultar beneficiosa per a les persones que tinguin problemes d'hipertensió o de retenció de líquids.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 g d'entrecot de vedella
  2. 2 tomàquets
  3. 2 grans d'all
  4. 20 g de pa ratllat
  5. 40 ml d'oli d'oliva
  6. Julivert
  7. Farigola
  8. Una mica de sal
  9. Pebre

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/