Gaspacho andaluz

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad para principiantes
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Gaspacho andaluz

Descargar

kcal
149 7%
Azúcares
3,6g 4%
Grasas
11g 15%
Grasas saturadas
1,6g 8%
Sal
0,5g 8%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Pasamos polo batedor o tomate lavado e cortado en cuartos, o pemento lavado sen pebidas, o cogombro pelado e cortado e o dente de allo pelado e sen talo interior. Coamos esta mestura e ao zume resultante agregámoslle miolo de pan remollado en auga fría, aceite de oliva, vinagre e un chisquiño de sal. Trituramos durante cinco minutos co batedor a máxima potencia ata que nos quede unha crema fina. Se ten demasiada consistencia podemos agregarlle un pouco de auga fría, e volvemos triturar ata que adquira a consistencia desexada. Poñemos a punto de sal e arrefriamos nunha xerra dentro da neveira durante unha hora. No momento de servir remexemos o conxunto, agregámoslle unhas pingas de aceite de oliva virxe extra e acompañámolo cuns carochiños de pan frixido e uns anaquiños de cogombro e pemento verde picado moi miúdo.
É unha receita sa e saborosa, refrescante e apetecible. É fonte de importantes nutrientes entre os que destacan o potasio, a fibra, o iodo, o zinc e as vitaminas A, B1, B2, B3, B6, B9, K, C e E. A preparación é lixeira e sen nada de colesterol, polo que resulta beneficiosa para o sistema circulatorio e cardiovascular, e apta para un consumo habitual e para un gran número de consumidores.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 350 g de tomate maduro
  2. 50 g de pemento verde
  3. 50 g de cogombro
  4. 1 dente de allo
  5. 50 g de miolo de pan
  6. 40 ml de aceite de oliva virxe extra
  7. 10 ml de vinagre de xerez
  8. 4 g de sal

sReceta online en: