Gazta freskoa kiwiarekin eta txigortutako pistatxoekin
- Postrea
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 286 14%
- Azúcares
- 21g 23%
- Grasas
- 15g 21%
- Grasas saturadas
- 6g 32%
- Sal
- 1g 20%
Modo de preparación
Kiwiak zuritu eta bola txikiak egingo ditugu.
Pistatxoak txikitu eta zartagin batean egingo ditugu kolore apur bat hartu arte.
Edalontzi edo bol batean jarriko dugu gazta txikituta edo irabiatuta, eta gainera botako dizkiogu kiwi bolatxoak eta epeldutako pistatxoak.
Errezeta azkarra eta erraza elikagai osasungarri eta oso elikagarriekin. Bazkari edo askarietako janaurrekoa izan daiteke, beste modu bateko gosaria eta azkenburuko freskoa ere bai, errezeta osoa baita. Errezetaren nutrizio-balioari dagokionez, bere dentsitate nutritiboa azpimarratu behar da: gazta freskoaren eta pistatxoen proteinak; bitamina ugari (batez ere kiwiaren C bitamina eta gaztaren A bitamina), mineralak (batez ere gaztaren kaltzioa) eta zuntz ugari (kiwiarenak eta fruitu freskoenak, kasu honetan pistatxoenak). Pistatxoek landare-burdin ugari dute eta kiwiak C bitamina duenez, burdina hobeto xurgatzen da; ondorioz, oso konbinazio egokia da.
Ingredientes (4 personas)
- 200 g gazta fresko, Burgos motakoa
- 4 kiwi
- 100 g pistatxo zurituta
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
