Otarrainxka- eta anana-broxeta
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 100 5%
- Azúcares
- 5,1g 6%
- Grasas
- 4,5g 6%
- Grasas saturadas
- 0,7g 4%
- Sal
- 1g 14%
Modo de preparación
Otarrainxkak gordin zurituko ditugu, eta broxeta batean sartu. Anana otarrainxken tamaina bereko kubo erregularretan moztuko dugu, eta broxetan tarteka sartu. Sukalderako pintzel batekin, broxetak limoiarekin aromatizatutako oliba-olio birjinarekin arinki koipeztatuko ditugu, eta zartaginean edo plantxan egin, su handian 2 minutuz. Buelta emango diegu, bi aldeetatik egin daitezen, eta gainazala egiten den bitartean, gatza botako diegu. Horrez gain, labean ere egin ditzakegu, 200 ºC-ra 10 minutuz.
Behin kozinatuta, plantxatik edo labetik aterako ditugu, eta gatz lodiarekin, piperrautsarekin eta oliba-olio birjinarekin onduko ditugu. Maionesarekin egindako saltsekin lagun ditzakegu, hala nola maionesa-saltsa wasabiarekin edo curryarekin edota jogurt-saltsekin.
Otarrainxketan, nabarmentzekoak dira iodoa eta kalitate handiko proteinen kopuru handia. Kolesterola ere badu, eta hori kontuan hartu behar dute hiperkolesterolemia duten kontsumitzaileek. Ananarekin prestatzen da, eta fruta horrek zuntza, potasioa eta C bitamina eransten dizkio. Kaloria gutxi eta ia koiperik ez duen errezeta bat da, baita plater ikusgarria eta oso zaporetsua ere.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g otarrainxka zuritu
- 300 g anana natural zuritu
- Gatz pixka bat
- 2 g piperrauts gozo eta min
- 20 ml limoiarekin aromatizatutako oliba-olio birjina
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
