Ogi txigortua tomate naturalarekin, oliba-olioarekin eta tortilla frantsesarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 247 12%
- Azúcares
- 9g 10%
- Grasas
- 10g 14%
- Grasas saturadas
- 2g 11%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Arrautzak irabiatu eta 4 arrautzopil frantses egingo ditugu zartagin batean, oliba-olio tanta batekin. Arrautzopila mamitzen hasten denean, gatza bota eta buelta emango diogu.
Zartaginetik atera eta pixka bat epeltzen utziko dugu.
Tortillak zerrendatan zatitu eta tomate-xerren gainean jarriko ditugu.
Berdintzeko, sobera geratzen diren muturrak moztu, eta ogi biribil txigortu baten gainean zerbitzatuko dugu. Guztiari gainetik botako diogu baratxuri-ale birrindua hazirik gabeko mahaspasekin, pistatxoekin eta arbendol zatituekin batera.
Txigorkiak eguneko hainbat unetan jateko balio dezake: gosaritan, goiz erdian, askaritan, afaritan, hasierako gisa, etab. Nutrizio-propietate oso interesgarriak ditu. Tomate naturalak bitaminak, mineralak eta zuntza ematen dizkigu; arrautzak kalitate handiko proteina; fruitu lehorrek proteinak, bihotzerako gantz osasungarriak, zuntza, bitaminak eta mineralak; eta oliba-olioak, berriz, bihotzerako gantz osasungarriak (azido oleikoa) eta E bitamina (antioxidatzailea). Gainera, errezeta honetako landare-jatorriko elikagaiek organismorako ondorio onuragarriak dituzten substantzia bioaktiboak dituzte (oliba-olio birjina estraren polifenolak, tomatearen likopenoa).
Ingredientes (4 personas)
- 125 g osoko ogi txigortua (4 xerra)
- 2 tomateak
- 4 arrautza
- 30 g hazirik gabeko mahaspasa
- Baratxuri-ale bat
- 20 g pistatxo
- 6 g arbendol txigortu (6 arbendol)
- 40 ml oliba-olio birjina estra
- Gatz pixka bat
sReceta online en:
