Ogi txigortua tomate naturalarekin, oliba-olioarekin eta tortilla frantsesarekin

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
30 minutu baino gutxiago
Ogi txigortua tomate naturalarekin, oliba-olioarekin eta tortilla frantsesarekin

Descargar

kcal
247 12%
Azúcares
9g 10%
Grasas
10g 14%
Grasas saturadas
2g 11%
Sal
1g 11%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Arrautzak irabiatu eta 4 arrautzopil frantses egingo ditugu zartagin batean, oliba-olio tanta batekin. Arrautzopila mamitzen hasten denean, gatza bota eta buelta emango diogu. Zartaginetik atera eta pixka bat epeltzen utziko dugu. Tortillak zerrendatan zatitu eta tomate-xerren gainean jarriko ditugu. Berdintzeko, sobera geratzen diren muturrak moztu, eta ogi biribil txigortu baten gainean zerbitzatuko dugu.  Guztiari gainetik botako diogu baratxuri-ale birrindua hazirik gabeko mahaspasekin, pistatxoekin eta arbendol zatituekin batera.
Txigorkiak eguneko hainbat unetan jateko balio dezake: gosaritan, goiz erdian, askaritan, afaritan, hasierako gisa, etab. Nutrizio-propietate oso interesgarriak ditu. Tomate naturalak bitaminak, mineralak eta zuntza ematen dizkigu; arrautzak kalitate handiko proteina; fruitu lehorrek proteinak, bihotzerako gantz osasungarriak, zuntza, bitaminak eta mineralak; eta oliba-olioak, berriz, bihotzerako gantz osasungarriak (azido oleikoa) eta E bitamina (antioxidatzailea). Gainera, errezeta honetako landare-jatorriko elikagaiek organismorako ondorio onuragarriak dituzten substantzia bioaktiboak dituzte (oliba-olio birjina estraren polifenolak, tomatearen likopenoa).  

Ingredientes (4 personas)

  1. 125 g osoko ogi txigortua (4 xerra)
  2. 2 tomateak
  3. 4 arrautza
  4. 30 g hazirik gabeko mahaspasa
  5. Baratxuri-ale bat
  6. 20 g pistatxo
  7. 6 g arbendol txigortu (6 arbendol)
  8. 40 ml oliba-olio birjina estra
  9. Gatz pixka bat

sReceta online en: