Kuskus-pastela laranjarekin eta fruitu lehorrekin

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
30 minututik ordubetera
Kuskus-pastela laranjarekin eta fruitu lehorrekin

Descargar

kcal
759 38%
Azúcares
21g 23%
Grasas
39g 56%
Grasas saturadas
8g 40%
Sal
0g 1%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Kuskusa ur irakinetan egosiko dugu eta, egosi ondoren, arbendol zatituak, hurrak, mahaspasak, laranja-zukua, azukrea eta harrotu arte irabiatutako arrautza-zuringoa gehituko dizkiogu. Nahaskia koipez igurtzitako banakako moldeetan jarri eta labean edukiko dugu 180 ºC-tan, 20 minutuz. Labetik atera eta hotzean zerbitzatuko dugu, laranja arraspatuarekin batera.
Azken emaitza dezente kaloriako platera izango den arren, haren osagaien nutrizio-kalitate onari erreparatu behar diogu: kuskusaren karbohidrato konplexuak (xurgapen motelekoak), proteinak, bihotzerako gantz osasungarriak, bitaminak, mineralak eta fruitu lehorren zuntza. PREDIMED saiakerak frogatu duen bezala, elikadura osasungarriaren esparruan fruitu lehorrak eta oliba-olio birjina estra sartzeak, pisua handitu ez ezik pisu osasungarria mantentzen ere laguntzen du, eta gure gantz-profila hobetzen du, hau da, kolesterol “txarra”  eta triglizeridoak murrizten eta kolesterol “ona” gehitzen laguntzen du. Fruitu lehorrek, gainera, fitokimikoak dituzte, gure organismoan ondorio onuragarriak (eragin antioxidatzailea, hanturaren eta tumorearen kontrakoa, etab.) dituzten substantzia bioaktiboak.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 300 g kuskus
  2. 100 g arbendol txigortu
  3. 100 g hur
  4. 50 g hazirik gabeko mahaspasa
  5. 50 g gurin
  6. 20 g azukre
  7. 2 laranja
  8. Laranja arraspatua
  9. Arrautza-zuringo bat

sReceta online en: