Tomàquets farcits d’arròs, blat de moro i brots
- Primer plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 245 12%
- Azúcares
- 6,5g 7%
- Grasas
- 16g 22%
- Grasas saturadas
- 3g 13%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Rentem els tomàquets, els assequem amb un drap, i amb un ganivet afilat tallem cada tomàquet al voltant de la tija, buidant-ne l'interior suficientment per poder emplenar-los i que no perdin la forma.
Hi posem sal per dins i els deixem cap per avall sobre una reixeta perquè deixin anar suc, durant mitja hora.
Fem coure l'arròs en aigua bullint amb sal durant 20 minuts i una vegada cuit l'escorrem i el reservem, amb un raig d'oli d'oliva.
Barregem l'arròs amb els brots de soja i el blat de moro dolç. Amanim l'arròs i l'acompanyament amb oli d'oliva, vinagre i sal, i farcim els tomàquets.
Aquesta recepta combina perfectament les qualitats de les hortalisses i els cereals, aportant els beneficis de tots dos, pràcticament sense elevar el contingut calòric del plat. El tomàquet és ric en vitamines, minerals i substàncies antioxidants (com el licopè) que li aporten el color característic. A més, com que es consumeix en cru i no hi ha cocció, evitem la pèrdua de vitamines i minerals. És també un plat ric en hidrats de carboni aportats pel tomàquet i també per l'arròs integral de la recepta, que a més hi afegeix vitamines del grup B, minerals i fibra, pel fet de no estar refinat. El blat de moro enriqueix l'aportació nutricional provinent de cereals i a més dona al plat un sabor lleugerament dolç.
Ingredientes (4 personas)
- 4 tomàquetn
- 75 g d'arròs integraln
- 1 ceban
- 10 g de brots de sojan
- 40 g de blat de moro en conservan
- 60 ml d'oli d'olivan
- 20 ml de vinagre de sidran
- Un pessic de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
