Tomates recheos de arroz, millo e brotes
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 245 12%
- Azúcares
- 6,5g 7%
- Grasas
- 16g 22%
- Grasas saturadas
- 3g 13%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Lavamos os tomates, secámolos cun pano, e cun coitelo afiado, cortamos cada tomate preto do talo, baleirando o interior suficientemente para poder encher os tomates e que non perdan a súa forma.
Botamos sal por dentro e poñemos cara abaixo sobre unha bandexa con fendas para que solte zume, durante media hora.
Cocemos o arroz en auga fervendo con sal durante 20 minutos e unha vez cocido, escorremos e reservamos untado lixeiramente cun pouco de aceite de oliva.
Mesturamos o arroz cos brotes de soia e o millo doce. Aliñamos o arroz e o seu acompañamento con aceite de oliva, vinagre e sal e enchemos os tomates.
Esta receita combina perfectamente as calidades das hortalizas e os cereais, achegando os beneficios de ambos os dous, sen case elevar o contido calórico do prato. O tomate é rico en vitaminas, minerais e substancias antioxidantes (como o licopeno) que lle achegan a súa cor característica, ademais como se consome en cru e non hai cocción, evitamos a perda de vitaminas e minerais. Ademais é un prato rico en hidratos de carbono achegados polo propio tomate e tamén polo arroz integral da receita, que ademais achega vitaminas do grupo B, minerais e fibra, ao non estar refinados. O millo enriquece a achega nutricional proveniente de cereais e ademais dálle ao prato un sabor lixeiramente de dozura.
Ingredientes (4 personas)
- 4 tomatesn
- 75 g de arroz integraln
- 1 cebolan
- 10 g de brotes de soian
- 40 g de millo en conservan
- 60 ml de aceite de olivan
- 20 ml de vinagre de sidran
- Un pouco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
