Txitxirio frijituen entsalada porru egosiekin

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Txitxirio frijituen entsalada porru egosiekin

Descargar

kcal
162 8%
Azúcares
3,4g 4%
Grasas
2,4g 4%
Grasas saturadas
0,1g 1%
Sal
1g 11%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Kontserbako txitxirioak garbitu eta xukatuko ditugu, eta zartagin batean doratuko ditugu oliba-olio birjineko koilarakada batekin. Doratuta daudenean, soja-saltsa pixka bat gehituko dugu eta guztia zartaginean erreserbatuko dugu, sutik kanpo. Ozpin-olioa prestatzeko, 'brounoisse' erara moztuko ditugu piperrak (kubo txikietan). Oliba-olioarekin, ozpinarekin eta gatz pixka batekin nahastuko ditugu. Plateraren oinarrian txitxirioak jarriko ditugu, eta gainean, xukatutako kontserbako porruak. Guztia ozpin-olioarekin onduko dugu.
Txitxirioak eta porruak jateko modu originala, entsaladan, eta koloretsua, ozpin-olioari esker. Barazkiaren berezko sasoia aprobetxatzea gomendatzen dugu, udazkeneko, neguko eta udaberriko hiletan; lekaleei dagokionez, astean 3 eta 5 aldiz bitartean jan beharko lirateke. Platera bero zerbitzatu daiteke, gatzozpinak bota aurretik platera berotzea beste aldaketarik egin gabe errezetan, egun hotzetan lekaleak horrela jateko gogoa handiagoa izanez gero. Nutrizio-balioari dagokionez, karbohidrato dosi ona ematen du, txitxirioetan ugariak direnez, baita askotariko elementu erregulatzaileak ere: hau da, mineralak eta bitaminak, eta barazki kozinatuekin (porruak) nahiz gordinekin (piperrak) batera doazenez, sendoagoak dira.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 400 g txitxirio kontserban
  2. 300 g porru kontserban
  3. 50 g piper berde
  4. 50 g piper gorri
  5. 5 ml soja-saltsa
  6. 20 ml oliba-olio
  7. 10 ml sagardo-ozpin
  8. Gatz apur bat

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/