Txitxirio frijituen entsalada porru egosiekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 162 8%
- Azúcares
- 3,4g 4%
- Grasas
- 2,4g 4%
- Grasas saturadas
- 0,1g 1%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Kontserbako txitxirioak garbitu eta xukatuko ditugu, eta zartagin batean doratuko ditugu oliba-olio birjineko koilarakada batekin. Doratuta daudenean, soja-saltsa pixka bat gehituko dugu eta guztia zartaginean erreserbatuko dugu, sutik kanpo.
Ozpin-olioa prestatzeko, 'brounoisse' erara moztuko ditugu piperrak (kubo txikietan). Oliba-olioarekin, ozpinarekin eta gatz pixka batekin nahastuko ditugu.
Plateraren oinarrian txitxirioak jarriko ditugu, eta gainean, xukatutako kontserbako porruak. Guztia ozpin-olioarekin onduko dugu.
Txitxirioak eta porruak jateko modu originala, entsaladan, eta koloretsua, ozpin-olioari esker. Barazkiaren berezko sasoia aprobetxatzea gomendatzen dugu, udazkeneko, neguko eta udaberriko hiletan; lekaleei dagokionez, astean 3 eta 5 aldiz bitartean jan beharko lirateke. Platera bero zerbitzatu daiteke, gatzozpinak bota aurretik platera berotzea beste aldaketarik egin gabe errezetan, egun hotzetan lekaleak horrela jateko gogoa handiagoa izanez gero. Nutrizio-balioari dagokionez, karbohidrato dosi ona ematen du, txitxirioetan ugariak direnez, baita askotariko elementu erregulatzaileak ere: hau da, mineralak eta bitaminak, eta barazki kozinatuekin (porruak) nahiz gordinekin (piperrak) batera doazenez, sendoagoak dira.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g txitxirio kontserban
- 300 g porru kontserban
- 50 g piper berde
- 50 g piper gorri
- 5 ml soja-saltsa
- 20 ml oliba-olio
- 10 ml sagardo-ozpin
- Gatz apur bat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
