Vaset de verdures taronges amb formatge fresc
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 186 9%
- Azúcares
- 8,2g 9%
- Grasas
- 12g 17%
- Grasas saturadas
- 4g 19%
- Sal
- 1g 13%
Modo de preparación
Pelem la pastanaga, la carbassa i el moniato; els tallem a daus i els reservem. Netegem la ceba, els grans d’all i el porro; els tallem a la juliana (tall en tires fines) i els sofregim en una cassola amb oli d’oliva verge calent. Una vegada cuinats, hi afegim la pastanaga, la carbassa i el moniato, ofeguem el conjunt i el cobrim amb aigua.
Ho deixem cuinar a foc moderat durant uns 40 minuts en una cassola. Quan la verdura estigui cuinada, la triturem amb la batedora. Ho posem a punt de sal i hi afegim una culleradeta d’oli d’oliva verge, ho removem i homogeneïtzem la crema de verdures.
Batem bé el formatge fresc (podem comprar directament formatge fresc batut) amb oli d’oliva verge i un toc de pebre acabat de moldre. Al fons de cada vaset hi posem unes cullerades de la crema de formatge, a sobre hi aboquem la crema de verdures taronges i ho acabem amb una mica de ceba fregida ratllada per sobre.
Combinació excel·lent d’aliments, una recepta amb una destacada aportació de nutrients essencials per a l’organisme. Els vegetals de color taronja destaquen per la presència de betacarotens, substàncies que l’organisme converteix en vitamina A quan les ingerim, així com pel seu sabor lleugerament més dolç que altres hortalisses. Es prepara amb formatge fresc, que hi afegeix més vitamina A, a més de calci i fòsfor, i una mica de greix. br1/} Es recomana coure les hortalisses amb la quantitat justa d’aigua per evitar la pèrdua de nutrients, però si es genera aigua sobrant, és ideal reutilitzar-la per a un puré, una sopa, un brou, un arròs...
Ingredientes (4 personas)
- 300 g de pastanaga
- 200 g de carbassa
- 100 g de moniato
- 50 g de ceba
- 50 g de porros
- 2 grans d’all
- 20 ml d’oli d’oliva
- Un pessic de sal
- 200 g de formatge fresc
- Un pessic de pebres variats
sReceta online en:
