Arroz beltza otarrainxkarekin eta txipiroiekin

  • Hasierakoa
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad para principiantes
Tiempo
30 minutu baino gutxiago

Descargar

1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Barazkiak sueztituko ditugu izerditzen hasi arte. Apur bat frijitutako piperrautsa gehituko dugu. Ondoren, ardo zuria eta tomatea gehituko ditugu, eta pasta bat egin arte lodituko dugu. Arroza gehituko dugu, apur bat nahastu eta arrain-salda gehituko dugu. Su bizian egosiko dugu irakiten hasi arte, eta denbora hori pasatakoan labean sartuko dugu 13 minutuz 180 gradutan. Bien bitartean, zuritutako otarrainxka osoak eta laban batekin markatutako txipiroiak salteatuko ditugu, eta alioli bizkor bat egingo dugu maionesa eta baratxuri birrinduta. Arroza atera, otarrainxkak eta txipiroiak jarri eta amaitzeko tipulin oso txikitua eta maionesa gehituko ditugu albo batean.      

Ingredientes (4 personas)

  1. 3 baratxuri-ale
  2. Tipula erdia
  3. Piper berde erdia
  4. Zopa-koilarakada erdi piperrauts
  5. 400 g Bomba arroz
  6. Zopa-koilarakada erdi tinta
  7. 1 litro arrain-salda
  8. 150 g tomate birrindu
  9. 8 otarrainxka
  10. 4 txipiroi
  11. 200 g maionesa

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/