Bakailaoa tipularekin eta tomate-saltsarekin

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Bakailaoa tipularekin eta tomate-saltsarekin

Descargar

kcal
151 8%
Azúcares
3g 3%
Grasas
2,4g 3%
Grasas saturadas
0,4g 2%
Sal
1g 12%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Bakailao-trontzoak su ertainean frijitu eta gerorako gordetzen ditugu. Kazola batean zerrenda finetan moztutako tipula su txikian kozinatzen dugu, olio eta gatz pixka batekin. Tipula frijituari etxeko tomate-saltsaren koilarakada batzuk botatzen dizkiogu, eta gatz-puntuan jartzen dugu. Bakailao-trontzoak berotzen ditugu eta erretilu batean jartzen ditugu tipularen eta tomatearen gainean, eta amaitzeko, perrexil txikitu pixka batekin hautseztatzen dugu.
Bakailaoa gehien kontsumitzen den arrain zuri preziatuenetako bat da. Gantz gutxikoa da, eta proteina-kalitate onekoa. Kasu honetan, tipula eta tomate-saltsa aukeratu dira, eta, beraz, plateraren gantz-kopurua ez da areagotuko, bai, ordea, bitamina- eta mineral-kopurua. Hortaz, esan daiteke plater egokia dela gehiegizko pisua eta kolesterol edo odolean triglizerido maila handiak dituzten pertsonentzat.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 g Skrei bakailao
  2. 100 g tipula
  3. 40 g tomate frijitu
  4. Perrexila
  5. 15 ml oliba-olio
  6. Gatz pixka bat

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/