Entrepà de pa integral amb tonyina, tomàquet, formatge i anxoves
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 882 44%
- Azúcares
- 10g 11%
- Grasas
- 54g 77%
- Grasas saturadas
- 16g 78%
- Sal
- 2g 25%
Modo de preparación
Obrim els panets longitudinalment, hi fiquem una cullerada d'oli d'oliva i untem amb uns grans d'all partits per la meitat.
Sobre cada pa hi untem formatge cremós, a sobre hi col·loquem les rodanxes de tomàquet, els lloms de bonítol esmicolats i acabem amb unes anxoves de Santoña en oli.
Ho servim tal qual o bé ho podem escalfar al forn a 200 ºC durant 1 minut.
La tonyina, el bonítol i els túnids en general són peixos grassos. Això vol dir que el seu contingut en greix és elevat en comparació amb el dels peixos blancs. Tenen entre 6 i 12 grams de greix per cada 100 grams de pes. Aquest greix és ric en omega 3, que contribueix a disminuir els nivells de colesterol i de triglicèrids en sang; per aquest motiu, se sol anomenar "greix bo" o cardiosaludable. A més, tant la tonyina com el bonítol són una font magnífica de proteïnes d'alt valor biològic. Per cada 100 grams de peix, aquestes representen entre 21 i 23 grams. Entre les vitamines destaquen les del grup B, com la B2 que és la més abundant en els peixos blaus, i la B9. Els peixos grassos són una molt bona font de vitamina B3 i B12, aquesta última en quantitat superior a la que podem trobar en molts peixos i carns. En tractar-se de peixos grassos, també tenen vitamines liposolubles, com la A i la D. Si analitzem els minerals, la tonyina, el bonítol i els altres túnids tenen quantitats destacades de potassi, fòsfor, magnesi, ferro i iode. En menjar-los en entrepà amb pa integral, afegim hidrats de carboni complexos més tots els beneficis de la fibra del gra sencer; i amb el formatge afegim més proteïnes de qualitat, calci i greix. Resulta una molt bona alternativa als entrepans d'embotit. Per rebaixar la càrrega calòrica i grassa, podem prescindir d'alguns ingredients, o es podria eliminar l'oli d'oliva, ja que farem servir bonítol en oli, formatge i tomàquet, que ja li donaran suculència.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g de pa integral
- 250 g de bonítol en oli
- 4 tomàquets Eroski NATUR
- 250 g de formatge cremós
- 2 grans d'all
- 50 g d'anxoves de Santoña en conserva
- 8 cullerades d'oli d'oliva
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
