Cigrons estofats amb mongeta tendra
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 276 14%
- Azúcares
- 6g 7%
- Grasas
- 3,8g 6%
- Grasas saturadas
- 0,1g 1%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Posem els cigrons en remull la nit anterior en aigua tèbia amb un pessic de sal. L'endemà esbandim els cigrons de l'aigua de remull.
En una cassola posem aigua neta a escalfar i, quan comenci a bullir, hi afegim els cigrons. Ho deixem coure a foc lent durant una hora i anem traient l'escuma que es va formant en la superfície.
Mentrestant, pelem la pastanaga i la tallem a daus petits. Traiem les puntes a les mongetes tendres, amb ajuda d'un pelador en traiem els fils laterals i les tallem a trossos no gaire grans. Pelem i piquem ben fins la ceba i el tomàquet. Pelem el gra d'all.
Passada la primera hora de cocció dels cigrons, hi afegim la pastanaga i les mongetes tendres (en reservem unes quantes).
Hi afegim una mica de sal i seguim mantenint els cigrons a foc lent. Escalfem l'oli en una paella i hi fregim el gra d'all. L'apartem del foc i traiem el gra d'all. En aquest mateix oli sofregim la ceba. Quan comenci a daurar-se, hi afegim el pebre vermell, ho remenem ràpidament i hi afegim el tomàquet. Ho ofeguem fins que el sofregit estigui a punt.
Incorporem el sofregit de tomàquet i ceba als cigrons. Tastem el punt de sal i el rectifiquem si cal.
En el moment de servir ho decorem amb unes tires de mongeta tendra escaldades en una mica d'aigua amb sal i amanides amb oli d’oliva.
Una recepta que combina dos dels grups d'aliments bàsics, que no poden faltar en una alimentació saludable, els llegums i les hortalisses. A més, resulta molt completa nutricionalment, ja que aporta hidrats de carboni, fibra i proteïnes dels llegums; fibra, vitamines, minerals i fitoquímics (substàncies bioactives en l'organisme amb propietats beneficioses: antioxidants, antiinflamatòries, etc.) de les hortalisses. Si la combinem amb un plat d'hortalisses crues (amanida, per exemple) amb un raig d'oli d'oliva verge i una fruita fresca de temporada o un lacti senzill (natural i sencer) per a les postres, tenim un menú equilibrat i de qualitat del qual podem gaudir tot l'any.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de cigrons
- 250 g de mongeta tendra
- 150 g de pastanaga
- 50 g de ceba
- 2 grans d'all
- Pebre vermell dolç
- 10 ml d'oli d'oliva verge
- Un pessic de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
