Entrant de carxofes
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 153 8%
- Azúcares
- 2,9g 3%
- Grasas
- 15g 22%
- Grasas saturadas
- 3g 13%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Coem les carxofes senceres en aigua amb unes gotes de llimona.
Traiem les fulles més dures fins que arribem al cor de la carxofa i netegem el borrissol que tenen a l'interior.
Tallem els cors a tires fines igual que la part tova de les fulles més tendres.
Barregem l'oli, la sal, el pebre, el suc de llimona, l'anet i la menta.
Posem les tires de carxofa en una plàtera.
Hi aboquem per sobre l'amaniment i ho servim com a entrant per refer-se.
La carxofa té components molt beneficiosos per a la salut, com totes les hortalisses, però en aquest cas destaca la presència d'inulina, un hidrat de carboni complex, d'absorció lenta, per la qual cosa resulta recomanable en casos de diabetis, ja que no augmenta els nivells de sucre en sang de forma ràpida. És molt rica en fibra, la qual cosa també contribueix a modular la glucosa en sang, així com els nivells de colesterol, alhora que protegeix del restrenyiment. És bona font natural de minerals com el fòsfor, el ferro, el magnesi, el calci i el potassi; i de vitamines com la vitamina B1, B3 i la vitamina C, amb forta acció antioxidant, encara que es redueix notablement en sotmetre's a l'acció de la calor. La carxofa té un valor calòric molt baix, que en aquesta recepta es veu lleugerament augmentat en afegir-hi oli d'oliva, encara que aquestes calories provenen de greixos cardiosaludables; de fet, l'oli d'oliva es recomana diàriament i en diverses racions.
Ingredientes (4 personas)
- 4 carxofes
- 60 ml d'oli d'oliva
- 1 gra d'all
- 40 ml de suc de llimona
- Anet
- Menta
- Pebre blanc
- Una mica de sal
sReceta online en:
