Rapante á prancha con limón e allos tenros salteados

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Rapante á prancha con limón e allos tenros salteados

Descargar

kcal
333 17%
Azúcares
2g 2%
Grasas
16g 23%
Grasas saturadas
3g 14%
Sal
1g 13%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Limpamos os rapantes de cabeza, espiñas laterais e vísceras. Unha vez limpos, dámoslles uns pequenos cortes transversais, para que no momento de cociñalos se fagan antes. Nunha tixola antiadherente a lume medio e cun pouco de aceite de oliva pasamos os peixes dous minutos por cada lado, salgándoos e engadindo unhas gotas de zume de limón segundo se van cociñando. Nesa mesma panela e cun pouco máis de aceite salteamos ata que se torren os allos tenros. Servimos os rapantes acompañados dos allos tenros e unha roda de limón.
O rapante é un peixe branco, con escaso contido graxo e rico en proteínas de alto valor biolóxico. Ademais, grazas ao seu sabor suave, pode axudar a que os máis pequenos se vaian acostumando a consumir peixe de maneira habitual. Neste prato, o rapante cocíñase á prancha, polo que o seu contido calórico non vai aumentar. Acompáñase dunha salsa lixeira de limón e duns allos tenros, que fan do conxunto un prato moi apropiado para dietas con restrición de graxas e calorías. Grazas ao xeito de cociñar esta receita e ás características nutricionais dos alimentos que forman parte deste prato, pode considerarse apto para calquera persoa, excepto para os que padezan alerxia ao peixe.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 1,8 kg de rapante
  2. 100 g de allos tenros
  3. 60 ml de aceite de oliva
  4. 1 limón
  5. Un chisco de sal

sReceta online en: