Faves amb bacallà
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 184 9%
- Azúcares
- 2,4g 3%
- Grasas
- 6,2g 9%
- Grasas saturadas
- 1g 5%
- Sal
- 1g 12%
Modo de preparación
En una cassola amb unes cullerades d'oli d'oliva i a temperatura moderada sofregim la ceba tendra i l'all, tots dos tallats ben fins. Quan la ceba tendra estigui daurada hi afegim les faves desgranades, les pastanagues pelades i tallades a dauets i la patata pelada i tallada a cubs regulars.
Remenem el sofregit amb les verdures perquè s'impregni de l'aroma de la ceba tendra i l'all, hi afegim les cullerades de salsa de tomàquet casolana i mullem just fins a cobrir el guisat. Deixem que el guisat de faves cogui a foc lent durant 30 minuts i, una vegada que estiguin les faves tendres, les traiem del foc. Hi afegim uns trossets de bacallà dessalat, tapem la cassola i deixem que es cuini el peix fora del foc, només amb la calor que desprèn el guisat de faves. Després de 5 minuts de repòs, comprovem el punt de sal, empolvorem amb una mica de julivert picat i deixem reposar 10 minuts més abans de servir.
Les faves són un aliment amb un destacat contingut en vitamina B9. També contenen ferro, calci, fòsfor, fibra, potassi, iode, magnesi, sodi i vitamines A, B3, C i K. Són font de carbohidrats i proteïnes d'elevat valor biològic. En aquesta recepta, es preparen amb bacallà, un peix blanc ric en iode, a més de ferro, calci, magnesi, sodi, fòsfor i vitamines A, B3, B7, B9, B12, C i E. En afegir-hi pastanaga se sumen importants quantitats de vitamina A, carbohidrats, ferro, calci, iode, potassi i vitamines B9, C i K. La patata suposa una aportació energètica important, així com de calci, ferro, fibra, iode, zinc, carbohidrats, magnesi, sodi i vitamines B3, B9, C i K. La salsa de tomàquet suma quantitats de ferro, calci, fibra, potassi i vitamines A, B3, C i B9. És una recepta amb un contingut elevat en sal, la qual cosa han de tenir en compte els consumidors amb nivells alts de tensió arterial, encara que és baixa en greix i poc calòrica.
Ingredientes (4 personas)
- 300 g de faves fresques desgranades
- 200 g de bacallà dessalat
- 50 g de pastanagues
- 50 g de ceba tendra
- 2 grans d'all
- 100 g de patates
- 40 g de salsa de tomàquet casolana
- 30 ml d'oli d'oliva
- Unes fulles de julivert
- Una mica de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
