Llaminera de porc amb salsa de poma i raïm

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Llaminera de porc amb salsa de poma i raïm

Descargar

kcal
263 13%
Azúcares
12g 13%
Grasas
8g 12%
Grasas saturadas
3g 14%
Sal
1g 11%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Tallem les cebes ben fines en juliana (tires fines) i les sofregim en oli d'oliva a foc molt lent, juntament amb la poma pelada i tallada a trossets, i els grans de raïm partits per la meitat i sense pinyols. Ho remenem sovint perquè no s’enganxi. Hi afegim el vi i continuem coent-ho fins que la ceba estigui confitada i la poma gairebé desfeta. Passem pel passapurés la ceba, la poma i el raïm fins a formar una crema homogènia que posarem a punt de sal i reservarem. Netegem les llamineres del greix exterior i les salem perquè, durant la cocció, no perdin la forma. Daurem les llamineres senceres en una paella amb una miqueta d'oli d'oliva, per acabar de coure-les al forn a 200 ºC durant 10 minuts. Les tombem sovint perquè es facin per igual per tots els costats. Una vegada cuites en fem talls ben prims. Servim la llaminera al plat amb la crema de ceba confitada i poma, a la qual haurem afegit el suc del rostit.
Tenint en compte que es tracta d'una recepta de carn de porc, i que d’acord amb base de les últimes recomanacions no s'aconsella prendre carns vermelles i processades més de dos cops per setmana, es tracta d'una recepta interessant per la peça escollida i també per la guarnició amb la qual es prepara. La llaminera o filet és una part magra del porc, és a dir, baixa en greixos; i, com a característica general de les carns, aporta proteïnes d'alta qualitat. Com veiem, s'acompanya amb molta ceba i fruita, que afegiran nutrients beneficiosos al plat, sense aportar-hi greixos ni pràcticament calories. Una recepta saborosa i original.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 500 g de llamineres de porc
  2. 400 g de ceba
  3. 1 poma
  4. 150 g de raïm negre
  5. 100 ml de vi negre
  6. Pebre negre
  7. 15 ml d'oli d'oliva
  8. Un pessic de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/